Za dobra stara vremena

NOVI FOSILI NA SCENI

Ogresta okupila odličnu ekipu s Dujmićem na čelu

U Maloj dvorani Doma sportova 4. prosinca će biti premijera najnovijeg hit mjuzikla 'Za dobra stara vremena', autora Rajka Dujmića i Željke Ogreste. Režiju potpisuje Mario Kovač, a koreografiju Larisa Lipovac

U svojoj bogatoj karijeri Rajko Dujmić napisao je 1.821 djelo. Najveći dio karijere, punih 30 godina, proveo je u Novim fosilima od kojih je napravio diskografski najuspješniju grupu svih vremena na našim prostorima. Njegovi hitovi Saša, Tonka, Ključ je ispod otirača, Za stara dobra vremena i mnogi drugi i danas su jednako popularni kao i u vrijeme kad su nastali.

Željka Ogresta svoju karijeru počinje u 18. godini kao jedan od pionira Radija 101, radeći kultnu emisiju 'Gost-i-ona' u kojoj je ugošćavala najznačajnije osobe bivše države. Karijeru vrlo uspješno nastavlja specijalizirajući se za televizijske talk-show emisije ('Duoptrija', 'Željka Ogresta i gosti', 'Piramida'). Direktorica je tvrtke Gerila media koja producira mjuzikl 'Za dobra stara vremena'.

Za koreografiju je zadužena Larisa Lipovac, poznata koreografkinja i plesačica s diplomom Alvin Ailey American Dance Centera iz New Yorka. Po povratku u Zagreb odigrala je preko 150 predstava, a 2006. godine dobila je i Nagradu hrvatskog glumišta za koreografiju i izvedbu u kategoriji plesa. Poseban izazov u mjuziklu predstavlja joj ples u tramvaju, ples ljudi pred trgovinom koji čekaju banane, ples policajaca u raciji pred stadionom te veliko finale mjuzikla u kojem su svi izvođači na sceni.

Redatelj predstave je Mario Kovač, a scenograf Miljenko Sekulić.

Mjuzikl sadrži dvadeset najpoznatijih neodoljivih hitova Rajka Dujmića smještenih u kontekst priče. Izvode ih glumci i ansambl predstave. Songovi u mjuziklu:

1. 'Reci mi tiho, tiše'
2. 'Šu-šu'
3. 'Milena'
4. 'Ne može mi ništa cijeli svijet'
5. 'Tonka'
6. 'Moj prijatelj Anu ljubi'
7. 'Sanjaj me'
8. 'Ključ je ispod otirača'
9. 'Sedam dugih godina'
10. 'Pazi da ne nazebeš'
11. 'Košulja plava'
12. 'Ja još te volim'
13. 'Dobre djevojke'
14. 'Bilo mi je prvi put'
15. 'E, moj Saša'
16. 'Najdraže moje'
17. 'Šuti, moj dječače plavi'
18. 'Da te ne volim'
19. 'Ja sam za ples'
20. 'Za dobra stara vremena'

 Novi fosili: Sedam dugih godina

Video

 | Još videa