Sunrise Avenue

UOČI KONCERTA U BEČU

Predstavljamo pjesme s 'Out of Style'

Mladi dečki iz Finske nedavno su objavili album Out of Style, a o čemu pjesme govore i iako su nastale, ispričao nam je njihov frontmen Samu Haber

Finska rock grupa, Sunrise Avenue, održat će akustični koncert samo za glazbene zaljubljenike u Beču 21. travnja, koji je organiziran unutar međunarodnog glazbenog programa 'Telekom Music Moments' , a na koji vas vodi T-Mobile i tportal.hr!

1.
Hollywood Hills: to je pjesma koja je na neki način odredila zvuk cijeloga albuma. Nastala je u Los Angelesu kad sam bio daleko od doma i osjećao silnu nostalgiju. Jako sam zadovoljan njome. Dala mi je neku ludu energiju. Odjednom sam nakon što sam je napisao bio pun inspiracije.

2. Damn Silence: pjesma je nastala u pomalo čudnim okolnostima. Riku je imao neku ideju otprije no nije nitko od nas iz benda nije bio pretjerano oduševljen. No jednog dana uz pizzu i vino smo je se sjetili, te smo odlučili eksperimentirati sa zvukom – iskombinirali smo puno toga i u sljedećih 15 sati u studiju je nastala ta stvar. Rekao bih da mi je zbilja jedna od najdražih na albumu 'Out of Style'. Neobična je, a opet je u stilu Sunrise Avenue.

3. Somebody Help Me:
teško je napraviti ljubavnu pjesmu nakon šti su Roxette razvalili s 'Listen To Your Heart' ili Bon Jovi s 'Bed Of Roses', ali to ne znači da ne trebamo više pokušavati. Ova pjesma govori o tome kako je zapravo zastrašujuće se zaljubiti u nekoga. Iako je to ujedno i najbolja stvar na svijetu! Ipak, kad se zaljubite to nas pomalo i plaši, zar ne? Obožavam ovu pjesmu.

4. I Don't Dance: nastala je u Švicarskoj kad sam bio na skijanju. Pokušavao sam učiti boardati kako bih probao nešto novo. Dok sam bio na žičari u glavi mi se počeo vrtjeti neka luda melodija. Jukka i ja smo je sutradan razradili i pjesma je bila tu! Sviđa mi se jer je vesela, a imam i super ideju za spot.

5. I Gotta Go: htjeli smo je staviti na prošli album pa smo odustali. Ali sjetili smo je sad i ponovno je 'uglancali'. Neki kažu da previše podsjeća na stil 70-ih ali meni se jako sviđa. Pomalo je spora na početku, a onda postaje super brza! Savršena je za vožnju.

6. Stormy End: ona govori o kraju neke veze. Ne odnosi se samo na ljubavnu vezu, već na kraj bilo kojeg odnosa, npr. poslovnog ili sl. Nastala je prošloga ljeta. Kao i nakon svake oluje, sve se polako smiri i postane ljepše. Nastala je dok sam bio gol u sauni (smijeh). Odjurio sam po mobitel i snimio tu melodiju koja me je proganjala.

7. Kiss Goodbye: to je akustična pjesma koja je tužna, ali i vrlo pozitivna. U njoj smo koristili i bendžo te je zbog toga vrlo neobična. Nalazi se na sredini albuma i mislim da je dobrodošlo osvježenje.

8. Sex and Cigarettes: to je pjesma posvećena onim zločestim curama koje žele dečke kojima su na pameti samo seks i cigarete. Završili smo je u Parizu. Palo mi je napamet napraviti pjesmu o tome kako sam ja izvan svega – zaobilaze me cure koje žele cool dečke, a nisam ni tip dečka koji se sviđa zločestim curama. Sviđa mi se ta pjesma.

9. The Right One:
pomalo podsjeća na veliki hit britanskog benda Chasing Cars. Pomalo zvuči old school ali ima tu modernu vibru. Ne vjerujem da postoji jedna prava osoba za svakog od nas, uvjeren sam da ih je puno više, haha. Ali ako nađete tog nekoga samo za vas, sretni ste jer je i to moguće.

10. Out Of Tune:
nastala je u Grčkoj. Smislio sam tekst pjesme za nekih tri minute. Govori o onim trenucima kad popijete previše toga, pa ste potpuno izvan svega. Jedna od mojih nadražih pjesama s albuma. Mislim da je totalno cool.

11. Angels On A Rampage:
nastala je u Štokholmu prije nego sam otputovao u Los Angeles. Pjesmu sam napisao uz pomoć jedne simpatične Amerikanke Sharon Vaughn. Pjesma se svima svidjela, mogu se čuti 'ljutite' gitare a i ima dosta žestokih bubnjarskih dionica. To je rockerska stvar u potpunosti! Govori o anđelima koji nam mogu stvariti popriličnu zbrku u ljubavnom životu.

12. Sweet Symphony:
nastala je dok sam nešto sviruckao na gitari. Htio sam poslati pozitivnu poruku, premda možda zvuči izlizano, da bih želio da svi žive bolje. Pomalo je i u country stilu. Otvorio sam svoje srce i bio sam vrlo, vrlo iskren. Mislim da je ta pjesma uspješna zaokružila priču albuma 'Out of Style'. Nadam se i da će se svidjeti našim fanovima.
Sve o temi: Sunrise Avenue
sunrise_avenue

Fotogalerija