Detalji članka James Bond

007

James Bond slavi 50. obljetnicu

Dana 5. listopada 1962. godine film 'Dr. No' započeo se prikazivati u kinima i u tom trenutku rodio se najdugovječniji filmski serijal u povijesti!

Ovoga petka, 5. listopada, najpoznatiji tajni agent na svijetu slavi 50. obljetnicu! Prije točno 50 godina, 5. listopada 1962. godine, mrak kinodvorana ugledao je 'Dr. No' i u tom trenutku rodio se najdugovječniji filmski serijal u povijesti koji do danas broji čak 22 dugometražna filma. Posljednji, dvadeset i treći film 007 franšize zove se 'Skyfall', a u hrvatska kina stiže za manje od mjesec dana – 1. studenog!

Dan Jamesa Bonda obilježit će se svugdje u svijetu na različite načine. U SAD-u će se u Muzeju suvremene umjetnosti u New Yorku održati filmska retrospektiva, dok će se u Velikoj Britaniji održati James Bond aukcija od koje će sav prihod otići UNICEF-u i drugim dobrotvornim ustanovama. U Belgiji i Južnoafričkoj Republici zaposlenici ureda raznih tvrtki na posao će doći obučeni u smokinge i haljine kako bi na taj način proslavili ovaj uistinu poseban dan. U mnogim zemljama, uključujući i Hrvatsku, radio postaje će kroz cijeli dan puštati poznate James Bond pjesme i dijeliti DVD izdanja prijašnjih filmova.

Daniel Craig vraća se kao agent 007 James Bond u dvadeset i trećoj avanturi najdugovječnijeg filmskog serijala svih vremena. U filmu 'Skyfall', Bondova lojalnost agentici M stavljena je na kušnju nakon što je počne proganjati njezina vlastita prošlost. Nakon napada na MI6, agent 007 mora pronaći i uništiti prijetnju, bez obzira na cijenu. Film su producirali EON, Metro-Goldwyn-Mayer i Sony Pictures Entertainment. Režirao ga je dobitnik nagrade Oscar Sam Mendes. Producenti su Michael G. Wilson i Barbara Broccoli. Scenarij su napisali Neal Purvis, Robert Wade i John Logan.

Film 'Skyfall' se u hrvatskim kinima započinje prikazivati 1. studenog, a ulaznice u pretprodaji na blagajnama kina Cineplexx već od sutra, 5. listopada.
Slyfall
Sve o temi: james bond | daniel craig
James Bond