Rio

NAGRADNJAČA

'Rio' nagradio

Film 'Rio' je izrastao iz mašte poznatog redatelja Carlosa Saldanha (serijal 'Ledeno doba'). Želio je napisati ljubavno pismo svojem rodnom gradu, Riju. Je li u tome i uspio, možete pogledati u kinima od 14. travnja, a tportal.hr i Blitz su za svoje čitatelje pripremili nagrade iz filma (majice, plišane lutke, skejtbord, mini kofer) te pozivnice za premijeru 10. travnja

Heroj filma 'Rio' je Blu, pripitomljeni makao papagaj i posljednji mužjak svoje vrste, koji nikad nije naučio letjeti. Saldanha kaže: 'Blu kreće na emocionalno, komično i fizički zahtjevno putovanje. Osjeća se kao riba na suhom.' Njegov je glas sinkronizirao Jesse Eisenberg (nedavno nominiran za Oscara za film 'Društvena mreža'), a u hrvatskoj inačici filma glas mu daje Marko Makovičić.

Blu se izvalio u brazilskoj džungli. Uz veseli pjev stotina ptica pokušao je letjeti, no upravo tada su ga uhvatili krijumčari. Sada živi u malom gradu s Lindom (glas Leslie Mann, u hrvatskoj verziji Hana Hegedušić). Nerazdvojni su. No on još uvijek nije naučio letjeti.

Preokret donosi Tulio (glas Rodrigo Santoro, hrvatska verzija Frano Mašković), ekscentrični znanstvenik koji je proputovao pola svijeta da bi im rekao da je Blu posljednji mužjak svoje vrste. Tulio ga želi vratiti u Rio i upoznati sa ženkom imena Jewel.


Dobitnici pozivnica za premijeru koja će se održati 10. travnja u CineStaru Zagreb u 11 sati su:

Dinka Ćurić
Jasna Čuljat
Davor Cmrečnjak
Tihomir Zubak
Bojana RadakovićDobitnici pozivnice podižu na porti HoTo tornja, Savska cesta 32, danas od 14 sati.


Skateboard je osvojila Zrinka Kozina.

Mini kofer je osvojila Tea Horvat.


Majice su osvojli:

Mirjana Bubalo
Mirela Paut
Ivan Leško
Marina Došen
Vanja Vujasinović
Lucija Botica
Melani Mohor Popić
Sabina Novak
Nikolina AndačićPlišane lutke su osvojili:

Rok Stjepanjek
Mirela Majnarić
Ana Horak Smrček
Luka Pošta


Sve o temi: nagradnjace | rio | Blitz
Anketa  
Koji vam je najdraži film redatelja Carlosa Saldanhe?
rio