Tron

POZNATA GLUMAČKA IMENA

Likovi iz filma 'Tron: Nasljedstvo'

U filmu 'Tron: Nasljedstvo' Jeff Bridges ostvario je ulogu koju je prvi put odglumio prije 28 godina, u 'Tronu' 1982. godine. To je vjerojatno najdulji period u povijesti filma koji je prošao između originalne i reprizirane uloge

JEFF BRIDGES kao KEVIN FLYNN

Briljantni programer Kevin Flynn oduvijek je želio najbolje od oba svijeta – virtualnog i realnog. Nakon što je postao prvo ljudsko biće koje je ušlo u zapanjujući virtualni svijet Girda, odlučio je paralelno koristiti oba svijeta. Iz tog je razloga osmislio sofisticirani program CLU 2.0 i pomoću njega u tajnosti dizajnirao Utopiju u koju su bili utkani najveći ideali ljudskog i digitalnog svijeta. Danju korporativno čudo od djeteta, noću se pretvarao u tvorca Girda. Jednoga dana 1989. Kevin je misteriozno nestao. Iz prve je ruke spoznao istinitost izreke 'pazi što želiš' – bio je zatočen u svijetu koji je sam stvorio. Mogao je jedino čekati i nadati se da će se nešto promijeniti te da će dobiti priliku za povratak svojoj obitelji.


GARRETT HEDLUND kao SAM FLYNN

Kevinov jedini sin Sam rođen je 1983. i sve do Kevinovog nestanka 1989. otac i sin bili su vrlo povezani. Kevin je Samu bio sve i činilo se da će nastaviti očevim koracima. Kada je Kevin nestao, Kevinov prijatelj i suradnik iz ENCOM-a preuzeo je ulogu Samovog zamjenskog oca. Sada, 20 godina kasnije, Sam je ogorčeni usamljenik koji više voli skakati s vrha zgrade ili jurnjavu motociklom nego korporativne intrige u ENCOM-u. Kada mu Bradley kaže da je primio poruku za koji je siguran da dolazi od njegovog oca, Sam počne njuškati po starom očevom laboratoriju i ubrzo biva uvučen u cybersvijet u kojem je njegov otac zatočen protekla dva desetljeća. Tamo se suočava s digitalnim univerzumom kakvog nije mogao ni zamisliti te mu se pruža prilika da spasi oca za kojeg je mislio da ga je odavno napustio.


OLIVIA WILDE kao QUORRA

Jedinstveni program Quorra je poput Flynnove surogat-kćeri, posjeduje inteligenciju, radoznala je te je sposobna raznijeti bilo koga i bilo što. On je uči o izvanjskom svijetu, a zauzvrat mu je u potpunosti odana. Quorra od Flynna preuzima i njegovu žudnju za znanjem i želi iskusiti korisnički svijet, što leži izvan dosega njezinih mogućnosti. Kad joj se put ukrsti sa Samom Flynnom, čini se da je on baš ta osoba koju je čekala. Nakon što se miran  život surogat-obitelji raspadne, njih se troje nađu u nemilosrdnom cybersvijetu koji je stvorio Flynn stariji.MICHAEL SHEEN kao CASTOR

Program Castor osmišljen je tako da čuva gomilu informacija te je sposoban prilagoditi se i preživjeti u okolnostima koje se stalno mijenjaju. Ta kombinacija osobina učinila ga je savršenim programom za posjedovanje bara pa vodi klub End of the Line koji se nalazi na vrhu najvišeg tornja u Girdu. Voli se razmetati, besraman je i sumnjivog karaktera – Castor želi svima biti najvažniji na svijetu, što mu pruža različite izvore zarade. Je li on prijatelj ili neprijatelj? To ovisi o tome koliko jako želi ono što imate.


BRUCE BOXLEITNER kao ALAN BRADLEY

U poduzetništvu je bitno pažljivo razmišljati o budućnosti, jer onaj koga danas smatraju genijalcem, već sutra može biti etiketiran kao 'bivši'. Prije gotovo 30 godina Alan Bradley uznapredovao je od nadarenog računalnog programera do dopredsjednika ENCOM-a. Nakon što je Kevin Flynn nestao, počeo je gubiti nadzor nad upravnim odborom koji se prema njemu ponaša kao prema neophodnom uljezu. Slično mu se dogodilo i u privatnom životu – iako je nekoć imao ogroman utjecaj na život mladog Sama, on svaku njegovu riječ doživljava kao dosadan savjet. Zato se zbog samog sebe (kao i zbog Sama) nada da će signal iz Flynnovog laboratorija, koji je slučajno presreo, nekako dovesti do Kevinovog povratka.


BEAU GARRETT kao SIRENS/GEM

Program Gem pripada grupi programa poznatih pod imenom Sirene. Njihova je svrha pripremati druge programe namijenjene gladijatorskim borbama na način da ih opskrbljuju oružjem i (kao u Samovom slučaju) diskom. One su ujedno posljednje simpatično lice koje programi vide ako ne pobijede u bitkama. S obzirom da su lijepi programi svugdje dobrodošli, Gem i njezine sestre česte su Castorove gošće u klubu End of the Line. No kako rijetko govore, teško je zaključiti krije li se u njima išta osim ljepote. Jesu li dorasle bilo kakvoj ozbiljnijoj zadaći?
Anketa  
Koji vam je omiljeni high-tech film?
Tron