Shrek 4

NAGRADNJAČA

Shrek 4 nagradio

Djelići priče o Shreku, Fioni, Magarcu i Mačku u čizmama te njihovim pustolovinama u Dalekom, dalekom kraljevstvu postali su legendarni diljem svijeta. Temeljen na popularnoj knjizi za djecu 'Shrek!' autora Williama Steiga, istoimeni animirani film dobio je brojne pohvale kritičara, postao megapopularan te je prvi koji je dobio Oscara u kategoriji za najbolji animirani film. Povodom njegovog četvrtog nastavka, tportal.hr i Blitz poklanjaju najbržim čitateljima ulaznice za projekcije, a OMV poklanja MP3 playere i staklene čaše

Kad je trebalo osmisliti priču za film 'Shrek uvijek i zauvijek', filmaši su donijeli odluku da će u središtu biti sam Shrek te propitivanje situacije u kojoj se našao taj nekada strašni zeleni ogar.

Neki bi rekli da je taj lik u protekla tri nastavka postao pomalo obiteljski orijentiran - postao je otac troje djece i ima odgovornosti, dužnosti i obaveze. Shrek više nije zastrašujući div kakvog smo upoznali na samom početku, u prvom nastavku, pred kojim su stanovnici Dalekog, dalekog kraljevstva prestrašeni bježali vičući iz sveg glasa. Sada je on postao lokalna legenda, stanovnici mu se dive, skidaju mu kapu i srdačno ga pozdravljaju kada ga sretnu na ulici.

Kao što je slučaj kod većine priča u nastavcima, svako putovanje i svako poglavlje donosi novo iskustvo i nove mogućnosti za rast i razvoj likova, a kod Shreka je sljedeći logičan korak bila neka vrsta krize srednjih godina.

Krećući se u tom smjeru, ekipa je razradila klasičnu priču 'što bi bilo kad bi bilo'. Sretno oženjen, odgovoran za troje djece i kraljevstvo, Shrek vodi jednoličan život koji se pretvorio u rutinu (barem po njegovu mišljenju). Osjetivši nostalgiju za mladenačkim danima, potpisuje ugovor s poslovičnim vragom koji u ovom slučaju nije nitko drugi doli klasični spletkar iz bajki - Cvilidreta.


Mp3 playere su osvojili:

Eleonora Bognar
Lucija Bralić
Gabrijela Ivačić


Čaše su osvojili:

Aurora Ribić
Martina Krehula
Vivian Wilhelm
Filip Crnić Palčec
Suzana Šegvić
Jadranko Petrušić
Hrvoje Marunček
Darko Golner
Andrea Mažar
Marija BezukPo dvije ulaznice su osvojili:

Kristina Bosno
Marija Fertalić
Martina Zlački
Ivan Knežević
Ana Mrazek
Sanja Bosnar
Mary Radman-Kodić

Vesna Knežević
Hrvoje Šimić
Janja Vuković
Tin Topolovec
Nikolina Rastija
Estera Panadić
Samuel Skenžić
Lira Strenja
Darko Smutni
Marina Bračun
Linda Brakus
Zoran Saveljić
Judita Kasunić
Dijana Babić
Mirjana Gomojić
Toni Štrmelj
Stella Andrijević
Tatjana PavlovićNagrade šaljemo poštom na kućnu adresu, a ulaznice vrijede za bilo koju 2D projekciju od 2. do 9 lipnja, za bilo koje CineStar kino (Zagreb, Rijeka, Zadar).


Sve o temi: Shrek 4 | nagradnjace | Blitz
Anketa  
Koji nastavak Shreka vam je bio najbolji?