UTJECAJ KULTNE SERIJE

Kakav je seks gledateljica serije 'Seks i grad'?

Serija 'Seks i grad' utjecala je na žene, a to je potvrdilo i najnovije istraživanje. Mnoge od njih prepoznale su se u ljubavnim situacijama Carrie Bradshaw, glavne junakinje moderne bajke

Imaju li gledateljice serije 'Seks i grad' više seksualnih odnosa, bolji seks, više avanturističkog seksa? Hoće li one češće švrljati okolo? Britanci su proveli istraživanje u kojem je na ta pitanja odgovaralo 945 žena - 466 ih je pratilo seriju, a 479 nije. Što je istraživanje otkrilo?

metro.co.uk
Uz glavne junakinje mnoge su žene učile o ljubavi i seksu
Gledateljice 'Seksa i grada' žele dobar seks (i to baš onda kada ga požele)

Prosječna obožavateljica lika Carrie Bradshaw znatno je nezasitnija od žene koja ne prati seriju - 14 posto ispitanica koje su izgubile djevičanstvo, a gledaju 'Seks i grad', iniciraju seks, dok to čini samo osam posto ispitanica koje ne prate seriju. Dakle, više je žena poput Samanthe nego Charlotte.

Gledateljice 'Seksa i grada' žele dobar seks (ali čini se da ga ne dobivaju)

Na pitanje koliko su zadovoljne svojim seksualnim životom, 24 posto gledateljica kaže da 'uopće nisu zadovoljne' ili da su 'nezadovoljne', dok tako odgovara 22 posto onih ispitanica koje ne gledaju seriju. S druge strane, 'zadovoljnima' ili 'vrlo zadovoljnima' se smatra 43 posto onih koje gledaju, a 46 posto onih koje ne gledaju 'Seks i grad'.

Gledateljice 'Seksa i grada' uživaju u seksu (unatoč onome što tvrde malo iznad)
Očito u seksu ima više od samog orgazma, ali čini se da su obožavateljice serije pomalo zahtjevne - 69 posto njih (da, da, 69, slobodno se nasmijte) tvrdi da uvijek ili često doživi vrhunac prilikom seksa, dok to tvrdi 64 posto ispitanica koje ne gledaju 'Seks i grad'. Znači, imaju više orgazama, ali lošiji seks, što bi moglo značiti da postavljaju letvicu dosta visoko. Gledateljice također više razmišljaju o seksu: 68 posto razmišlja o seksu barem jednom svakih nekoliko dana ili češće. Toliko na seks misli 45 posto ispitanica koje ne gledaju 'Seks i grad'.

Gledateljice 'Seksa i grada' su zaista dobre u seksu (i ne boje se to reći)
Zanimljivo, obožavateljice serije su manje zadovoljne svojim seksualnim životom, ali su poprilično uvjerene da to nije njihova krivnja. Čak ih se 42 posto ocjenjuje odličnima ili dobrima u krevetu, dok se takvima smatra samo 34 posto ispitanica koje ne prate 'Seks i grad'. Suprotno, samo osam posto obožavateljica je za sebe reklo da nisu dobre, a to za sebe tvrdi 11 posto ostatka populacije. Čini se da je za sav loš seks u njihovom životu kriv – netko drugi.

Gledateljice 'Seksa i grada' su upoznate s dobrim… brakom (i ne boje se previše koristiti loš vic)

Kao što ste mogli i predvidjeti, među gledateljicama 'Seksa i grada' puno je manje udanih nego u ostaloj populaciji – 38 posto nasuprot 58 posto ostalih ispitanica. Iako bi bilo lijepo misliti da sve neudane love Facu, trebali bismo vas podsjetiti da su vjerojatno mlađe, a za očekivati je da je manje udanih među mlađim ženama. Također, obožavateljice 'Seksa i grada' tvrde da su vjernije u braku iako su češće nevjerne u izvanbračnim vezama. Čini nam se da je to samo posljedica nedostatka vremena ili prilike.
Anketa  
S kojom junakinjom 'Sexa i grada' se najlakše poistovjećujete?