Narnija 3

POVRATAK U ČUDESAN SVIJET C. S. LEWISA

Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza

Pripremite se za povratak u čudesan svijet C. S. Lewisa uz pomoć fantastičnog narnijskog broda Zorogaza u filmu 'Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza' u 3D-u. Redatelj trećeg filma iz serijala je Michael Apted, a u naša kina dolazi 9. prosinca

Treća od sedam knjiga serije 'Kronike iz Narnije', grandiozna avantura 'Plovidba broda Zorogaza', objavljena je 1952. godine. Događaji opisani u knjizi zbivaju se otprilike tri narnijske godine nakon prethodne priče 'Kraljević Caspijan'. Dok su dvoje starije djece obitelji Pavansie odsutni – Peter uči za prijamni ispit za fakultet, a Susan provodi praznike u SAD-u – dvoje mlađe, Lucy i Edmund, nerado posjećuju svog rođaka koji živi blizu Cambridgea. Najveći izazov im predstavlja kako izaći na kraj s dosadnim rođakom, Eustaceom Clarencom Scrubbom. Jednoga dana njih troje nabasaju na sliku broda Zorogaza, veličanstvenog plovila čiji je izgled inspiriran zmajevima.

Platno odjednom neobjašnjivo oživi, voda iz slike preplavi sobu, potopi troje tinejdžera i prebaci ih u Istočno narnijsko more. Tamo ih spašava kralj Caspijan i posada broda Zorogaza, istog onog koji je bio naslikan na platnu. Edmund i Lucy oduševljeni su povratkom u zemlju kojom su nekoć vladali, no Edmund, novajlija u ovom svijetu, ne dijeli njihov entuzijazam. Trio uskoro doznaje razlog Caspijanovog putovanja na istok: mora ispuniti obećanje i pronaći sedam lordova Telmara, najboljih prijatelja njegova ubijena oca. Putovanje ih odvodi na pet otoka prepunih opasnosti i uzbuđenja, koji kriju zavodljive tajne.

Mudri stari čarobnjak Coriakin objašnjava Caspijanu i Pevensiesima da moraju pronaći sedam lordova i povratiti mačeve koje im je darovao Aslan kako bi prekinuli smrtonosnu čaroliju. Kad okupe sve mačeve i polože ih na Aslanov stol, dobit će snagu da poraze maglicu i vješticu. Ako ne sjedine svih sedam mačeva, Narnija će biti uništena.

Zadatak je zastrašujući jer moraju ploviti divljim morima i savladati mnoge opasnosti. Na tom će sudbonosnom putovanju biti stavljena na kušnju njihova hrabrost i uvjerenja, ono će im promijeniti život te ih dovesti do samog kraja svijeta.
Anketa  
Koji vam je fantasy pisac najdraži?
Narnija 3