Harry Potter 7

ULOGE

Saznajte sve o glumcima

David Yates, koji je režirao prethodna dva filma iz serijala - 'Harry Potter i red feniksa' i 'Harry Potter i princ miješane krvi' - vraća se kao redatelj nastavka 'Harry Potter i darovi smrti' 1. dio. David Heyman, producent svih filmova o Harryju Potteru, producirao je i ovaj film u suradnji s Davidom Barronom. U glavnim ulogama pojavljuju se ista, dobro poznata lica

DANIEL RADCLIFFE kao HARRY POTTER

Odigrao je glavnu ulogu u svim filmovima o Harryju Potteru, koji se temelje na knjigama autorice J.K. Rowling. Velike pohvale kritike donijela mu je uloga u brodvejskoj predstavi 'Equus' iz 2008. godine, a godinu dana prije s tom je istom predstavom debitirao na West Endu. Sljedeće će godine zaigrati u svom prvom brodvejskom mjuziklu, 'How to Succeed in Business Without Really Trying', koji će režirati Rob Ashford. Uskoro ćemo ga gledati u nezavisnom horor trileru 'Žena u crnom' redatelja Jamesa Watkinsa, a od ostalih filmova u kojima je glumio izdvajamo 'December Boys' i 'My Boy Jack'.
RUPERT GRINT kao RON WEASLEY


Rona Weasleyja, Harryjeva školskog kolegu i najboljeg prijatelja, glumio je u svim filmovima o Harryju Potteru. Uskoro ćemo ga gledati u nezavisnoj akcijskoj komediji 'Wild Target' redatelja Jonathana Lynna, u kojoj također glume Billy Nighy i Emily Blunt. Od ostalih njegovih filmova izdvajamo 'Thunderpants' redatelja Petera Hewitta, 'Driving Lessons' s Julie Walters i Laurom Linney te 'Cherrybomb'.
EMMA WATSON kao HERMIONA GRANGER


Ulogu Hermione Granger, odane prijateljice Harryja Pottera i Rona Weasleyja, odigrala je u svim filmovima o Harryju Potteru. Nedavno je svoj glas posudila u animiranom filmu 'Priča o mišu zvanom Despero', u kojem je nastupila kao princeza Pea. Osim toga, s Victorijom Wood, Richardom Griffithsom i Emilijom Fox zaigrala je u televizijskoj drami 'Ballet Shoes'.


HELENA BONHAM CARTER
kao BELLATRIX LESTRANGE

Ponovo se vraća ulozi Smrtonoše i fanatične sljedbenice lorda Voldemorta, koju je odigrala u filmovima 'Harry Potter i red feniksa' i 'Harry Potter i princ miješane krvi'. Njezini najnoviji projekti uključuju 'Alisu u zemlji čudesa' redatelja Tima Burtona i televizijski film 'Enid Blyton'. Uskoro ćemo je gledati u nezavisnoj povijesnoj drami 'The King's Speech', a velike pohvale kritike nedavno je osvojila ulogom u mjuziklu 'Sweeney Todd: Đavolji brijač Fleet Streeta' redatelja Tima Burtona.
ROBBIE COLTRANE kao RUBEUS HAGRID


Rubeusa Hagrida glumio je u svim nastavcima serijala o Harryju Potteru. Od ostalih filmova u kojima je glumio izdvajamo 'The Brothers Bloom', 'Priča o mišu zvanom Despero', 'Alex Rider: Operacija Stormbreakers', 'Oceanovih dvanaest' redatelja Stevena Soderbergha, 'Van Helsing' te 'Iz pakla' u režiji braće Hughes. Coltrane je vjerojatno najpoznatiji po ulozi u nagrađivanoj i vrlo popularnoj televizijskoj seriji 'Cracker'.

RALPH FIENNES kao VOLDEMORT


Nedavno smo ga mogli gledati u filmovima kao što su 'Sudar Titana' redatelja Louisa Leterriera, 'The Duchess' s Keirom Knightley, 'Kriminalci na godišnjem' s Colinom Farrellom, 'Žena kojoj sam čitao' s Kate Winslet, 'Narednik James' redateljice Kathryn Bigelow i 'Bernard i Doris' sa Susan Sarandon. Lorda Voldemorta prvi je put odigrao 2005. godine u filmu 'Harry Potter i plameni pehar', a zatim 2007. godine u filmu 'Harry Potter i red feniksa'.

Fiennes je dvaput bio nominiran za Oscara, i to za filmove 'Schindlerova lista' iz 1994. godine i 'Engleski pacijent' iz 1997. godine. Veliki uspjeh i pohvale kritike donijela mu je uloga u drami 'Brižni vrtlar' redatelja Fernanda Meirellesa.
Anketa  
Koji lik iz serijala 'Harry Potter' vam je najsimpatičniji?
Harry Potter 7