Harry Potter 7

POSLJEDNJA PUSTOLOVINA U DVA DIJELA

'Harry Potter i darovi smrti' 1. dio

Dugoiščekivana sedma i posljednja pustolovina filmskog serijala o mladom čarobnjaku, 'Harry Potter i darovi smrti', filmski je događaj koji će biti prikazan u dva cjelovečernja dijela. Redatelj je filma David Yates, a svi glumci iz prethodnih nastavaka i dalje su s nama

Prvi dio počinje kada Harry, Ron i Hermiona krenu u opasnu misiju pronalaženja i uništenja horkruksa - tajne Voldemortove besmrtnosti. Sami i bez vodstva ili zaštite svojih profesora troje se prijatelja sada više no ikada moraju osloniti jedni na druge. Međutim, na njih vrebaju mračne sile koje ih pokušavaju razdvojiti.

U međuvremenu, čarobnjački svijet postaje opasno mjesto za sve neprijatelje Gospodara Tame. Počeo je rat od kojeg su svi strepili i Voldemortove Smrtonoše preuzimaju kontrolu nad Ministarstvom magije, pa čak i Hogwartsom, terorizirajući i uhićujući sve koji im se usude suprotstaviti. No ono što još uvijek traže je ono što je Voldemortu najdragocjenije – Harry Potter. Odabrani postaje lovina kada Smrtonoše dobiju naredbu da Harryja Pottera dovedu Voldemortu... živog.

Harryjeva je jedina nada pronaći horkrukse prije no što Voldemort pronađe njega. No slijedeći tragove, otkriva staru i gotovo zaboravljenu priču – legendu o Darovima smrti. Ako se ispostavi da je legenda istinita, to bi Voldemortu moglo dati apsolutnu moć.

Harry počinje shvaćati da mu je prošlost odredila budućnost, i to onoga sudbonosnog dana kada je postao 'dječak koji je preživio'. Harry Potter više nije samo dječak i sve je bliže zadatku za koji se priprema otkako je prvi put zakoračio u Hogwarts – a to je konačna bitka s Voldemortom.

Film u naša kina dolazi 18. studenoga, a dotad saznajte sve što vas zanima na našim podstranicama.
Anketa  
Koji lik iz serijala 'Harry Potter' vam je najsimpatičniji?
Harry Potter 7