Transformers 2

POVRATAK ROBOTA

'Transformers: Osveta poraženih'

Dvije godine nakon što je prvi nastavak 'Transformersa' poharao svjetska kina, dolazi nam i očekivani nastavak. 'Transformers: Osveta poraženih' u naša kina dolazi 25. lipnja, a glumačka ekipa ostala je ista: Shia LeBeouf, Megan Fox i John Turturro, a isti je i redatelj, kralj akcije Michael Bay

Prošle su dvije godine otkad je mladi Sam Witwicky (Shia LaBeouf) spasio svemir od odlučujuće bitke između zaraćenih rasa robotskih vanzemaljaca. Usprkos velikom junaštvu, Sam je još uvijek prosječni tinejdžer kojega svaki dan muči činjenica da će uskoro otići na koledž, ostaviti svoju djevojku Mikaele (Megan Fox) i rastati se od svojih roditelja (Kevin Dunn i Julie White). Naravno, još mu je teže svoj skori odlazak objasniti novome prijatelju Bumblebeeju.

Samov život lijepo će se posložiti u novoj školi. Naviknut će se na novog, ali napornog cimera Lea (Ramon Rodriguez) te na jednako napornu, ali puno privlačniju poznanicu Alice (Isabel Lucas). Međutim, uskoro će mu pažnju odvratiti vizije koje mu mozgom kolaju kao munje. U strahu da pati od demencije od koje je bolovao i njegov djed, Sam taji svoje vizije sve dok više ne bude mogao ignorirati poruke i simbole koji mu se roje u glavi.

Unatoč svojim planovima, Sam će se ponovo naći usred rata između Autobota i Decepticona, u kojem će se odlučiti o sudbini svemira. Sam nije svjestan činjenice da upravo on drži ključeve ishoda borbe između dobra i zla. Uz pomoć prijatelja, ekipe iz agencije NEST te čak i svojih roditelja, Sam će konačno prigrliti svoje pravo stečeno rođenjem i više se neće skrivati od obiteljske baštine. Konačno će shvatiti da bez žrtve nema pobjede.

 

Blitz