Night at the museum 2

BITKA KOD SMITHSONIANA

'Noć u muzeju 2'

U nastavku velikog kino hita 'Noć u muzeju' bivši noćni čuvar Larry Daley naći će se u najvećoj, najmaštovitijoj avanturi svih vremena, u kojoj drevna povijest postaje stvarnost. U drugom nastavku sage o noći u muzeju, Larry je suočen s bitkom takvih epskih razmjera kakvu možete zamisliti samo u hodnicima najvećeg svjetskog muzeja

U prvom filmu snimljenom unutar muzejskog kompleksa Smithsonian zabava počinje nakon što Larry (Ben Stiller) napusti slabo plaćeni posao muzejskog čuvara, kako bi postao traženi izumitelj Daley Devices reklamnih informacijskih proizvoda. Čini se da mu je konačno krenulo u životu, ali ipak mu nešto nedostaje, nešto što ga vuče da ponovno posjeti svoju staru ljubav, njujorški prirodoslovni muzej u kojem je svojedobno proživio jednu čarobnu noć. No tamo ga čeka neugodno iznenađenje. Njegovi omiljeni izlošci, odnosno njegovi najbolji prijatelji, uklonjeni su iz muzeja kao zastarjeli. Zapakirani u kutije čekaju premještaj u ogromne arhive Smithsonian muzeja.

Njihova je sudbina sasvim neizvjesna sve dok Larry ne primi poziv upomoć od minijaturnog kauboja Jedediahe (Owen Wilson), koji ga obavještava o neminovnoj katastrofi. Čini se da su ti svježe pristigli izlošci iz New Yorka probudili one stare, uključujući egipatskog vladara Kahmunraha (Hank Azaria), koji je nakon 3000 godina mirnog sna posebno zle volje. Sada on i trojac najozloglašenijih povijesnih likova – Ivan Grozni (Christopher Guest), Napoleon Bonaparte (Alain Chabat) i Al Capone (Jon Bernthal) - planiraju preuzeti muzej (a zatim i cijeli svijet), nakon što su pokrenuli čitavu vojsku podzemlja.

Kako će se naši junaci snaći ovoj situaciji moći ćete pogledati u kinima od 21. svibnja, a do tada saznajte sve o filmu na našim podstranicama.