2012

APOKALIPSA DANAS

'2012'

Film '2012' redatelja Rolanda Emmericha, najnoviji je film katastrofe čija je tema kalendar starih Maja. Taj kalendar predviđa kraj svijeta upravo 2012. godine, a kako to izgleda u holivudskoj produkciji, pogledajte u kinima od 12. studenog

Kalendar Maja napravljen je tako da završava svoj 13. ciklus 21. prosinca 2012. i nakon tog datuma nema ničega. Što, naravno, dovodi do pitanja - ako se kalendar ne nastavlja, što slijedi dalje? Brojnost i raznolikost tih teorija postali su izvor inspiracije Emmericha i Klosera (producent i scenarist) dok su pisali scenarij za film.

John Cusack glumi Jacksona Curtisa, pisca kojem je odanost njegovom propalom, no potencijalno genijalnom romanu razorila brak i obitelj. No Jackson ostaje vjeran otac svojoj djeci i dokazat će kako je spreman učiniti sve da spasi svoju obitelj. Amanda Peet glumi Jacksonovu bivšu ženu Kate, koja s njime održava prijateljski odnos, no koja se davno umorila od natjecanja za pažnju s njegovim romanom. Kada se Zemljine ploče počnu pomicati, uništavajući Los Angeles, Jackson i njegova obitelj kreću na očajničko putovanje pokušavajući preživjeti dovoljno dugo da vide novi svijet.

U međuvremenu, na najvišim razinama svjetskih vlasti, oblikuje se plan. Svjesni da ne mogu spasiti cijelu ljudsku vrstu, odlučuju spasiti one koje mogu, dajući im priliku da ponovno izgrade ljudsku civilizaciju.

Hoće li čovječanstvo preživjeti apokalipsu?
Sve o temi: 2012 | Continental film

Anketa  
Vjerujete li da će 2012. godine doći smak svijeta?