LJUBAV I OPUŠTANJE

Kako izgleda najromantičniji odmor

07.02.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Želite li ljubav proslaviti šetnjom skrivenim uličicama starih europskih gradova ili opuštajućim tretmanima u nekom od raskošnih wellness centara? Romantično putovanje je, osim toga, odličan poklon za Valentinovo, a može biti i lijepo iznenađenje koje će vam pružiti nezaboravne trenutke u dvoje

Bez obzira odlučite li wellnes provesti na obali, u unutrašnjosti, u Sloveniji ili Austriji, cijene dvodnevnih aranžmana za dvoje kreću se od petsto do tri tisuće kuna, u najluksuznijim hotelima s pet zvjezdica. Isti je raspon cijena i za izlete u europske gradove zaljubljenih.

Ljubav i hedonističko opuštanje

Nakon wellness tretmana na raspolaganju vam je SPArty

Bogata ponuda wellness izleta za Dan zaljubljenih uz opuštanje u saunama, masaže, noćni spa i slično uključuje i hedonistički dio u koji spadaju romantične večere, doručak u krevetu, ali i zabava.

U periodu od 9. do 19. veljače porečki hotel Valamar Diamant zaljubljenim parovima nudi romantično osmišljeni odmor za dvoje. Pjenušac i jagode u čokoladi samo su dio iznenađenja koja je ovaj porečki hotel pripremio za vas. Dodajte novu strast svojoj ljubavnoj priči boravkom u romantično uređenim sobama te se opustite u atraktivno uređenom i vrhunski opremljenom hotelskom wellness centru. Prepustite se romantičnim trenucima uz svijeće i večernju zabavu, uz kulinarski show program s delicijama šefa kuhinje, začinjenim okusom tartufa, koji su poznati po svom afrodizijačkom učinku. Tu je i popularni bal zaljubljenih koji će vaše zajedničke trenutke začiniti daškom glamura i filmske romantike.

Tako je primjerice u najljepšem slovenskom Wellnessu Orhidelia u Podčetrteku 11. veljače organiziran SPArty uz beskrajnu dozu opuštanja i uživancije. U cijenu od 40 i 45 eura na dan SPArtyja pored plesa, ljubavi i zabave uključeno je kupanje u bazenskom kompleksu, besplatno korištenje sauna i termalne vode. Intimnosti i ugođaju pridonosi ograničenost ovog druženja na samo 365 posjetitelja oko čijeg će se hedonizma u potpunosti pobrinuti akrobati i njihove plesne predstave te vješti barmeni koji će vas snabdijevati ljubavnim napicima.

Doživljaj na kraju možete nadopuniti do šest sati ujutro na After SPArty u klubu Žafran koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Dubrovački Vrtovi Sunca u svojoj ponudi za zaljubljene nude idealan spoj odmora i romantike
koji sadržava masažni VIP tretman za dvoje, opuštanje u turskoj kupelji ili užitak u drugim dijelovima bogate ponude nagrađivanog SPA centra.

U cijenu od 600 kuna, uz noćenje i doručak uključeni su i koktel dobrodošlice, bogata gala večera i ekskluzivni nastup Natali Dizdar, a uz sve to Vrtovi Sunca svojim su gostima osigurali besplatni transfer do Dubrovnika.

Croatia Airlines
pobrinula se da ljubav zaista bude i u zraku te je za ovu destinaciju osigurala povratnu kartu za dvoje sa svih aerodroma u Hrvatskoj za svega 800 kuna.

Vrhunska oaza mira, romantike i hedonizma je i luksuzni hotel Falkensteiner Balance Resort Stregersbach, smješten nedaleko od termi Stegersbach u Austriji. Nezaboravna romantična vikend ponuda za Valentinovo uključuje dva noćenja u de luxe dvokrevetnoj sobi s balkonom, bogati švedski stol za doručak, romantičnu večeru uz svijeće te zabavu u Acquapura SPA koji se prostire na čak 2.600 metara četvornih.

Ovaj se hotel ubraja među najbolje u lancu Falkensteiner, a vodič za gurmane Gault Millau svrstao ga je u kategoriji 'Top Wellness' među deset najboljih hotela u Austriji. Uz hotel je i kompleks terena za golf te ostali sportovi poput jahanja, tenisa, vožnje bicikla i pješačenja.

Gradovi za zaljubljene

Romantičarima željnim nešto daljih putovanja, uz Pariz koji je tradicionalno najpopularnije odredište za Valentinovo, ove se godine preporučuje romantični Lisabon, grad zavodljivog fada i umjetnika u koji se avionom na pet dana može otputovati za manje od dvije tisuće kuna (bez troška zrakoplovnih pristojbi). Tamo ćete sigurno uživati u prekrasnim kvartovima grada u koji se stoljećima slijevalo silno bogatstvo novoga svijeta, a noću se svakako prepustite ritmovima fada u nekom od autentičnih restorana u naseljima Alfami ili Bairo Altu.

Verona, dom Romea i Julije

Oni željni orijentalnog životnog stila neće pogriješiti ako svoju dragu ili dragog odvedu do Istanbula. Na samo dva sata leta od Zagreba nalaze se Aja Sofia, Plava džamija, Grand bazaar, Egipatska tržnica, duh Orijenta, bogatstvo boja, mirisa i zvukova. Istanbul je jedini grad na svijetu na dva kontinenta, star dva i pol tisućljeća. Četverodnevni aranžman po osobi, uključujuči i zrakoplovne pristojbe, stoji nešto više od 3.300 kuna.

Ljubiteljima Italije nude se avionski aranžmani za Rim i Veronu, dom nesretnih Shakespeareovih ljubavnika Romea i Julije.

Polazak u Veronu posebnim zrakoplovom planiran je na samo Valentinovo, idealan dan za obilazak potpuno obnovljene Julijine kuće s najpoznatijim ljubavnim balkonom na svijetu. Verona je za praznik ljubavi ukrašena crvenim srcima i lampionima, po ulicama se izrađuju srca, a najveće će biti će napravljeno na Piazza dei Signori.

Cijena trodnevnog putovanja sa svim pristojbama je nešto manje od 1.400 kuna, dok za četiri dana nezaboravnog Rima treba izdvojiti oko tri tisuće kuna.

Za osjetno manje novca zaljubljeni se mogu provesti u srednjoeuropskim metropolama poput Beča, Bratislave ili Budimpešte, gdje je svojevremeno srušen svjetski rekord kada se istovremeno poljubilo čak 6.500 parova.