ZA SOLERICE

Mali vodič za preživljavanje Valentinova

10.02.2012 u 09:48

Bionic
Reading

Uh, stiže još jedno Valentinovo. Dan kad se slavi ljubav uz neizbježna crvena srca, plišane medvjediće, slatkiše, cvijeće i slične sladunjave poklone koje zaljubljeni parovi razmjenjuju

Sve tvoje frendice već imaju plan kako će ga provesti sa svojim najdražim, dok je tebi muka od cijele te pompe. Ako si još trenutačno bez dečka, sve ovo ti još više može ići na živce! Ipak, znaj da je Valentinovo samo običan dan kao i svaki drugi i zato se nemoj osjećati loše samo zato ako možda trenutačno nisi u vezi. Na koncu, ljubavna sreća je vrlo promjenjiva, pa bi se i tebe, možda i prije nego se nadaš, mogao sjetiti Amor.

Ni mnoge slavne face nisu baš oduševljene Valentinovim pa tako američka pjevačica Carrie Underwood kaže da joj se taj praznik nimalo ne sviđa, no to ne znači da nije romantična ili da ne vjeruje u ljubav.

'Ja sam protiv Valentinova. Netko vas treba 365 dana u godini voljeti i obasipati znakovima pažnje, a ne samo na Dan zaljubljenih. To mi se čini besmislenim', kaže Carrie.

Ni Lauren Conrad, zvijezda TV showa 'The Hills', nije neki fan Valentinova.

'Nikad ništa ne planiram za taj dan. Sve je to tako isforsirano: gužva u restoranima, svi u panici kupuju poklone, djevojke se pokušavaju naručiti za frizure ili na tretman u kozmetički salon… Radije bih da me moj dečko iznenadi izlaskom ili nekom sitnicom bilo koji dan u tjednu. Taj dan svima preporučujem da si naruče pizzu – za jednu osobu', smatra Lauren.

Prisjetili smo se nekoliko zanimljivih ideja za preživljavanje toga dana za koji su mnogi uvjereni da je zapravo samo dobro smišljeni marketinški trik.



Ugađaj si
Napravi si omiljeni desert ili neko omiljeno, a jednostavno jelo i uživaj. Priredi si mali kozmetički tretman lica, stavi pakung za kosu, isprobaj novu frizuru, šminku ili uredi nokte. Konačno kreni čitati onu zanimljivu knjigu koji si dobila još za Božić, a nisi je dosad stigla uzeti u ruke. Možeš se odvažiti i na akciju obilaženja izloga u nekom šoping centru predvečer gdje sigurno u to vrijeme neće biti zaljubljenih parova jer su (valjda) već obavili kupnju, a potom počasti samu sebe nekim finim čokoladnim kolačem. Zapravo, radi što ti se toga trenutka radi i osjećaj se poput princeze.

Filmski maraton
Koliko si se puta sjetila da u jednom komadu odgledaš nekoliko filmova s najomiljenijim glumcem u glavnoj ulozi, no nisi imala vremena? Evo idealne prilike! Pozovi frendice, napravite kokice i zabava vam je garantirana!

Slavi sebe
Sjeti se svih svojih pozitivnih osobina i stavi ih na papir. Iako zvuči pomalo čudno, odmah ćeš se bolje osjećati. Poznato je da te nitko neće cijeniti ako se sama ne cijeniš.

Smij se
Zna se da osmijeh otvara sva vrata, a da je smijanje blagotvorno poput lijeka. Odgledaj odjednom nekoliko epizoda svoje omiljene humoristične serije i vjerujemo da ćeš se odmah osjećati bolje.

Nagradi se
Iako nam riječ recesija izlazi već na uši, neka sitnica koju dulje vrijeme želiš će te sigurno razveseliti, bilo da je riječ o sjajilu za usne, knjizi, simpatičnom rajfu, marami, veselim čarapama ili npr. nekoj mirisnoj kupki koja ti se jako svidjela.