5. POLUFINALE SUPERTALENTA

U ritmu flamenka i Franka Sinatre

03.12.2010 u 09:00

Bionic
Reading

U posljednjem polufinalu, tek korak do velikog finala Supertalenta, predstavit će nam se brojni pjevači, plesači i pokoji vrlo kreativan kipar

Rebeka Stojković ima 15 godina i dolazi iz Osijeka, gdje trenira ritmičku gimnastiku u KRŠG Rondo. Gimnastikom se bavi već jedanaest godina, a na brojnim nastupima i natjecanjima osvojila je čak 74 medalje. Plesni duo KLC Breakers iz Karlovca, iza čega se kriju dva Kristijana, Skočić i Mihalić, koji je jedan od boljih 'brejkera' svoje generacije, do polufinala je došao točkom menadžera i break plesača.

Diplomirani pravnik Davor Lovrinić iz Pazina na riječkoj je audiciji otpjevao pjesmu 'That's life' i zaslužio naslov hrvatskog Franka Sinatre. Trenutno je nezaposlen jer, kaže, pravo i glazba gledaju u dva različita i nepomirljiva smjera. Eva Požar Kardum dolazi iz Zagreba, a na audiciji je izvela točku 'Hula-hup' na skladbu 'Luon' Henryja Mancinija. Iako je po zanimanju veterinarska tehničarka, Eva se prije četiri godine počela baviti 'hoopanjem' i sad je u postupku edukacije za učitelja 'hoopa'.

Plesna skupina Kelkopice pleše jazz dance te često nastupa u humanitarne svrhe. Već gotovo šest godina mlade plesačke nade i talenti usavršavaju se s ciljem sudjelovanja u profesionalnom plesnom svijetu. Kelkopice su pomladak plesnog ansambla Kelkope. Antonia Barišić (20) tri godine pjeva u gospel sastavu Messengers koji broji osam članova. Obožava opere i mjuzikle te je pjevala i glumila u operi 'Vesele žene windsorske' na okupljanju mladih solista u Njemačkoj.

Marin Radica, 21-godišnjak iz Žrnovnice pored Splita, na audiciji je demonstrirao electro boogie. Plesom se bavi već sedam godina, a nastup u 'Supertalentu' je njegovo prvo pojavljivanje na televiziji. Matična plesna skupina mu je D'N'F, a učitelji prošlogodišnji finalisti, članovi plesne skupine Unit–X. Flamor je internacionalna grupa mladih glazbenika s prebivalištem u Zagrebu koji dijele ljubav prema flamenku i romskoj glazbi. Iako ih ima pet, na pozornicu 'Supertalenta' su stali Goran Žegarac i pjevačica Nina Ćorić. Goran je ujedno prvi pjevač flamenka u Zagrebu, a bavi se glazbom već 15 godina.

Stožerni narednik HV-a u mirovini, Josip Župarić dolazi iz Posavskih Podgajaca. Josipov talent je kiparstvo, no ono što drugi rade dlijetom on jednako precizno izrađuje motornom pilom. Na osječkoj audiciji je u samo tri minute vještim pokretima pile izrezbario jedan vjerski motiv, a oni su mu, kaže, i najdraži. Alen Alexey Poplašen, 19-godišnji student agroekonomije iz Selca Đakovačkih, oduševio je osječki HNK i pokazao da nije potrebno voljeti rap i hip hop da bi vam se svidio njegov nastup. Energija i iskrena emocija doprli su do publike i priuštili Alenu gromoglasan pljesak.

Posljednje ovogodišnje polufinale Supertalenta pogledajte u petak na Novoj TV s početkom u 20 sati