BLAĆE I MERLIĆ U 'DVOPEKU'

Hrvatsko je društvo seksističko!

12.11.2010 u 11:34

Bionic
Reading

Ovoga je petka Ida Prester u 'Dvopeku tjedna' ugostila dva poznata TV lica – voditelja i poduzetnika Dubravka Merlića te voditeljicu Antoniju Blaće

Prvu, društvenu temu – feminizam kao pokret i prava žena u nas – nametnulo je uvrštavanje Rade Borić među sedam najmoćnijih feministica svijeta na ljestvici magazina Forbes. Tjedan dana prije, i hrvatska premijerka Jadranka Kosor uvrštena je među žene godine, no prema magazinu Glamour.

I Merlić i Antonija Blaće zalažu se za prava žena, no svatko sa svoje strane imaju stanovitih zamjerki feminističkom pokretu, prije svega praktične prirode.
Merlić kaže da mu nije problem to što živi sa karakterno snažnom ženom i ističe da se trudi i oko 'ženskih' poslova u obitelji.

Blaće, pak, smatra da je naše društvo seksističko, a svoje je zamjerke i simbolički odredila odabravši za mjesto snimanja teretanu u kojoj vježba, tako se poigravajući muško-ženskim stereotipima.

O drugoj, 'pop' temi – koncertu Lady GaGe u Zagrebu te njegovom fenomenološkom odjeku – sugovornici su bili još rječitiji.

Voditeljica smatra da u 2010. Lady GaGa nije nimalo ekscentrična i da je ne smeta njezina seksualnost. Kao pozitivnu stvar oko fenomena Lady GaGe doživljava činjenicu da klinac koji sa 12 godina uživa u njezinom koncertu u ozbiljnijim godinama neće napadati vršnjake na gay paradi.

Merlić, pak, upozorava da se čitava drama diže kad neki hrvatski izvođači, poput Leta 3, eksperimentiraju s elementima seksualnosti, a Lady GaGu svi uzimaju zdravo za gotovo.

Pogledajte novi 'Dvopek tjedna' Ide Prester!