SUPERTALENT

Dolly Parton i raspjevani mesar u borbi za finale

12.11.2010 u 07:15

Bionic
Reading

Nakon što smo prošli petak saznali prve finaliste, slijedi drugi krug Supertalenta s vrlo zanimljivim polufinalistima i talentima

Kalija i Samuel na riječkoj su se audiciji predstavili plesnom točkom uz pjesmu Love me, leave me Kat de Lune, koja je raznježila sve prisutne. Osmogodišnjaci su svjetski prvaci u svojoj plesnoj kategoriji, a Kalija je svjetska prvakinja i u solo modernom plesu. Ovaj plesni duo djeluje u sklopu Društva Naša djeca iz Fažane, a zajedno vježbaju već četiri godine.

Bratići Dominik Grgić i Luka Tripalo sviraju usnu harmoniku i gitaru, a dolaze iz Virovitice. Ne sviraju dugo zajedno, ali obojica imaju iskustva. Dominik svira gitaru i saksofon u crkvenom zboru, a Luka usnu harmoniku u Virovitičkoj gradskoj glazbi.

Tomo Miković dolazi iz Dočelnice i svira na raznim listovima drveća i biljaka. Tu vještinu naučio ga je djed jer je to bila, kako kaže, jedina zabava u selu. Na listu jorgovana Tomo je na audiciji odsvirao 'Razbila se čaša'. Ovaj 65-godišnjak je po zanimanju graditelj, a restaurira stare turopoljske kuće i pjeva u KUD-u. Od njegovog dolaska na audiciju 'Supertalenta' i unuci su se počeli zanimati za njegov talent.

Dominik Zadelj i Leon Levak su susjedi s Malešnice, a na audiciji su se predstavili točkom capoiere i beatboxa. Obojica pohađaju Školu za montažu instalacija i metalnih konstrukcija. Dominik se bavi capoiereom osam godina, a Leon beatboxom tri i pol godine.

Snježana Vranješević
, umjetničkog imena Julles, na audiciji je oduševila sve prisutne svojom interpretacijom Spente le stelle Emme Choplin. Zajedno sa svojim suprugom održavala je razne show programe diljem Europe, a nastupali su kao dvojnici Dolly Parton i Kennyja Rogersa. Nastupala je također po country klubovima diljem svijeta, od Njemačke i Italije do Kanarskih otoka.

Devetnaestogodišnja plesačica Dajana Baković s Krka došla je na riječku audiciju s prijateljicom pjevačicom koju je zasjenila svojim plesom. Žiri ju je zamolio da se prijavi kao solo plesačica, pa je Dajana kasnije tog dana nastupila i samostalno sa svojom plesnom točkom. Dajana je po struci automehaničarka, što je posebno impresioniralo muški dio publike. Radi u trgovini i servisu motora, a pleše već deset godina i želja joj je učiti i usavršavati se.

Članovi benda Skandal, odnosno Almedin i Burhan Huseini, majstori su za udaraljke. Sviraju električne bubnjeve, udaraljke, tarabuke, konge, a svoj nastup jednostavno nazivaju drum show. Riječkoj su se publici predstavili improvizacijom koja je dobro protresla HNK i njegovu publiku podigla na noge. Njihov energičan i atraktivan nastup primijetili su mnogi, pa Burhan tako svira i glumi u Teatru Ulysses, a na talent braće imuna nije ostala ni kraljica romske glazbe Esma Redžepova, kojoj su svirali kao predgrupa.

Atraktivna plesna skupina Habibi sastoji se od Helene Leko (20), studentice Grafičkog fakulteta, zatim studentice prava Ivane Petruše (19) te Romane Nikole (18), učenice primijenjene umjetnosti. Djevojke se bave trbušnim plesom četiri godine, a nastupale su na raznim događanjima i u klubovima, no plan im je otvoriti svoju plesnu školu.

Radovan Šofranac iz Rijeke sebe naziva raspjevanim mesarom. Na audiciji je otpjevao pjesmu Zdenka Runjića 'Cvijet čežnje' i to vrlo samopouzdano, s obzirom da se radi o njegovom prvom nastupu. Pjesmu je odabrao zato što mu je prekrasna, a odgovara mu i domoljubna tematika.

Plesni studio D Vision ima 13 plesačica, a voditeljica im je Dijana Hržić. Ove godine treći put su postale državne prvakinje u hip-hopu u kategorijama formacije i male grupe. Prošle godine na Europskom prvenstvu u Kopru osvojile su deveto mjesto. Klub postoji šest godina, a djevojke imaju i svoju krojačicu za kostime u kojima nastupaju.

Drugu polufinalnu emisiju Supertalenta pogledajte na Novoj TV u petak u 20 sati.