ODABRANI PRVI FINALISTI

Sitna i dinamitna Jana stigla iz zraka i oduševila

05.11.2010 u 23:20

Bionic
Reading

Na prvoj polufinalnoj večeri Dubravko Merlić najavio strogoću, koju je i pokazao, a nitko od kandidata nije podbacio

Polufinalnu večer otvorio je egzotični klub Marjan Budo Demo Team naoružan novom koreografijom, no pokazano na pozornici nije se nimalo dojmilo Dubravka Merlića koji je očekivao ipak više od mladih Splićana. 'Zamalo sam stisnuo bas, ali nisam samo zato što je prva polufinalna večer', rekao je Dubravko koji je naglasio da mu Taekwondo baletani nisu bili sređeni i kompletni. Njemu su puno bolju izvedbu pružili na audiciji, a rekao je da od njih očekuje više. Ipak, borbeni dječaci i cure oduševili su 'dobri' dio žirija Ninu i Enisa. Komentar Dubravka Merlića naljutio je Enisa Bešlagića koji je dodao da je Merlić jako hrabar, jer je na njegove komentare negodovala publika.

Očekivanje pred Dubravkom nije opravdao ni legenda zagrebačkih tuluma Tomislav Tenšek – Snoopy koji se na pozornici pojavio u odijelu i s plesačicom koja je dodatno oživljavala svaki njegov ton i emociju. Svojim specifičnim osmijehom osvojio je publiku, no nije svog velikog obožavatelja Dubravka. 'Bilo je malo rastrgano, tehnički to nije bilo savršeno', rekao je Dubravko, a Enis Bešlagić je spasio stvar, pohvalio Snoopyja te mu skinuo kapu što se takmiči s 'mlađarijom'. Snoopy se pravdao time što su mu se jako uznojile ruke.

Najmlađa kandidatkinja koja je sebe nazvala 'sitnom i dinamitnom' Jana Klarić počela je nastupom s pjesmom Guns & Rosesa, a potom u minuti izmijenila nekoliko glazbenih brojeva od klasike do rock and rolla. Sa svim taktovima se snašla kao riba u vodi, a oduševila je s početkom kada je na pozornicu izašla iz zraka, povezana zaštitnim konopcima, potezima gumene djevojčice te neobičnim stylingom - napola rokerice, napola balerine. Dubravko je, srećom, bio oduševljen. Nazvao ju je supertalentiranom. 'Slatka si, ali ćeš se jednom zapetljat', oduševljen je bio Enis gipkošću male Jane. Dubravko je pohvalio cijeli nastup. Žiri se složio da Jana ima sve, spoj sporta, talenta, ljepote i pameti. Za ovo zadnje Jana je rekla 'Pa naravno' te tako zaradila neosporive simpatije!

Hrvatski gajdaški orkestar branio je etno, tradicionalnu glazbu. Ipak, kako bi se svidjeli mlađoj publici, tijekom nastupa imali su par tonova moderne glazbe. Frule i bubnjevi bili su impresivni te su dobro započeli priču. Gajde su začinile sredinu nastupa, a pomagale su i prekrasne bosonoge plesačice odjevene u dijelove narodne nošnje. Osvojili su i zadovoljavajuće ovacije publike. Gajde su impresionirale Enisa koji je otkrio svoje treće uho. Dubravko Merlić nije dobio očekivanu novu dimenziju i maštovitost. Nastup mu je bio isti kao na audiciji. Nina se složila s Dubravkom, očekivala je puno više.

Ivana Najev žiri i gledatelje zadnji put je zavela plesom božice Shive, a za polufinale je pokazala sve plesno usklađene emocije, od ljutnje do straha. Iako je već imala ponude iz Bollywooda, najbolje od sebe ipak pokazala u studiju Jadran filma. Impresivna je bila njena koreografija i styling koji su gledatelje navele na maštarije o Indiji. Djevojka umjetničkog imena Devi Rani bila je osobita i drugačija. Žiri se oduševio i čestitao Ivani na hrabrosti što nas je tako brzo u samo par minuta odvela u kulturu koja nam nije poznata. Stvarno hrabro!

Zoran Simikić istupio je bez treme, koja, kaže, nestane odmah nakon što krene pjevati. Za početak Zoran je izabrao Robbieja Williamsa i vrlo statičnu koreografiju, no kasnije se iz odijela skinuo u odijelo Supermana te dao publici nešto neviđeno. Uz Spidermana, Batmana, Ženu mačku, i druge plesne heroje, Zoran se raspojasao u koreografiji na pjesmu 'Let Me Entertain You'. I uspio u svom naumu. Publika se odlično zabavljala te je cijelo vrijeme bodrila njegov nastup i dala mu najveći vrisak! Njegovi navijači bili su na nogama. Nekog su oduševili njegovi koraci, nekog tajice i bicepsi, a druge zabava koju je sasvim besplatno dao. Merlić je zaključio da je Zoran lud, na što mu se Zoran zahvalio. Sve je smislila Zoranova supruga, a uz njega je plesao Atomic Dance Factory.

Nakon prošlogodišnje poplave plesnih skupina, ove godine se u polufinale probila samo plesna skupina iz Splita - Style Force. Uz maske i crni styling mnogobrojne djevojke iz skupine pokazale su koliko su dobro sinkronizirane. Osim što ih krasi ljepota, djevojke su od žirija dobile same pohvale za koreografiju i vizualni sklad.

Jana je oduševila

Ponovno se 25-godišnjakinja iz Zagreba, koja se od treme ne može gledati na TV-u, bez problema dokazala u pjevačkom smislu. Osim toga oduševila je svojim stylingom. Petra Antolić je izabrala pjesmu Arethe Franklin. Enis joj jedini nije ustao na audiciji kada je Petra pjevala, tako da je sada ispravio grešku. Ustao je i zapljeskao. U crvenoj svilenoj haljinici i holivudskoj frizuri, Petra je savršeno prezentirala svoj nastup te je bila najglamuroznija pojava na pozornici, kao da je na crvenom tepihu. Nastup je odradila savršeno, čak ni Dubravko nije imao zamjerke.

Akrobatski rokeri iz Slavonskog Broda Đurđica i Tomislav suvereno su vladali podijem. Uz brzu izmjenu i nekoliko salta te zanimljivih pokreta, neumorno su pokazali koliko vole ples. Uz osmijeh koji su cijelo vrijeme imali, Tomislav je namigivao curama. Dubravko je za ples rekao da je bilo korektno. Enis je primijetio Tomislavov osmijeh namijenjen Nini te mu je zamjerio što nije tako gledao svoju plesnu partnericu.

Emisiju je na kraju začinio Andrej Škedel svojom čarolijom. Njega je u magiju uveo njegov otac, koji mu je pokazao jedini trik s kartama koji je on znao, a u polufinalu je Andrej publiku šokirao i ostavio bez daha. Andrej je izabrao dosta težak i šokantan zadatak. Svi su ostali bez teksta kada je svoju partnericu Andrej uspio nabosti na mač. Partnerica je dobro, iako su ozljede izgledale smrtonosno.

Apsolutna pobjednica večeri je Jana Klarić, druga finalistica je Petra Antolić, koja je izbacila Marjan Budo Demo Team.