PRVO POLUFINALE

Kreće ljuti boj uživo za finale 'Supertalenta'

05.11.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Ovoga petka 'Supertalent' kreće zaozbiljno i uživo. Od velikog broja talenata iskristaliziralo se pedeset ponajboljih koji kreću u ljuti boj za finale i tron, a pred vama je prvih deset polufinalista

Među prvih deset veličanstvenih vidjet ćemo virtuoze tae-kwon-doa iz Marjan Budo demo teama koji su impresivnom koreografijom punom atraktivnih trenutaka uz lomljenje dasaka i letenje splitski HNK ostavili bez daha. Inženjer elektrotehnike Tomislav Tenšek Snoopy više od 30 godina bavi se pjevanjem i svira razne vrste gitare: jazz, klasičnu i rock, dok se desetogodišnja Jana Klarić od četvrte godine bavi gimnastikom, a u 'Supertalentu' želi pokazati ljepote ritmičke gimnastike, što joj ide jako dobro.

Hrvatski gajdaški orkestar broji šest članova, a predstavio se autorskom skladbom naziva 'Kolovoz' Stjepana Vučkovića koji je izradio i glazbala. Osim gajdaša, tu su i dva bubnjara koji sviraju jembe. Glavni motiv za prijavu u 'Supertalent' bila im je popularizacija etno glazbe.

Ivana Najev, umjetničkog imena Devi Rani, 22-godišnja je Splićanka zaljubljena u orijentalni ples i kulturu. Na splitskoj audiciji predstavila se plesnom dramom naziva 'Kozmički ples' koja govori o razaranju svijeta. O Ivaninoj vještini dovoljno govori poziv koji je primila iz Bollywooda, indijske filmske prijestolnice, no na taj korak se nije odvažila jer je majka dvogodišnje kćerkice, pa joj obaveze to nisu dopustile.

Zoran Simikić kondicijski je trener plesača, a pleše kao stalni član ansambla u Komediji. Prijavio se na nagovor kćerke koja ima četiri godine, i to u pjevanju. Na audiciji je zaveo žiri svojom izvedbom pjesme 'Don't Let The Sun Go Down', koju je obogatio s nekoliko atraktivnih plesnih pokreta.

Prvaci Hrvatske u hip hop formaciji, splitska plesna skupina Style forcepredstavili su se koreografijom naziva 'Hit the floor'. U ovoj postavi plešu dvije godine, a skupinu čine djevojčice od 13 do 16 godina. Petra Antolić je na audiciji izvedbom pjesme 'I Never Loved A Man' Arethe Franklin sve ostavila bez riječi. Ima svoj bend s kojim nastupa po zagrebačkim klubovima, a završila je primijenjenu i glazbenu školu te solo pjevanje.

Đurđica Vinković i Tomislav Žalac dolaze iz Športsko-plesnog kluba 'Top dance' iz Slavonskog Broda. Zajedno plešu dvije godine i aktualni su prvaci Hrvatske u seniorskoj kategoriji C. U 'Supertalent' su došli predstaviti akrobatski rock'n'roll koji je, prema njihovom mišljenju, u Hrvatskoj nedovoljno zastupljen.

Mađioničar Andrej Škedel povratnik je u 'Supertalent', a ovog puta žiri je impresionirao trikom sa sandukom. 26-godišnjak iz Rijeke trikove je počeo izvoditi s trinaest godina, kada mu je otac pokazao prvi trik. U svojoj bogatoj i ozbiljnoj mađioničarskoj karijeri Andrej broji više od 3000 nastupa za djecu te više od 500 za odrasle, a između ostaloga surađivao je s legendarnim bendom Let 3.

Tko će izboriti prva mjesta u velikom finalu, pogledajte u prvoj 'Supertalentovoj' ovosezonskoj emisiji uživo u petak na Novoj TV od 20 sati