SUPERTALENTI SPREMNI

Odabrano 50 najtalentiranijih

29.10.2010 u 21:38

Bionic
Reading

Žiri je od 160 prikazanih kandidata odabrao 50 najboljih koji ulaze u polufinale u borbu za 200.000 kn i čije smo nastupe poput nekog pomalo čudnog zbora najboljih i najgorih ponovo vidjeli ovoga petka u posljednjoj emisiji pred nastup uživo

Prvo smo vidjeli niz neuspješnih pjevačica i pjevača iz Splita koji su pred kamerama pali na tvrdo tlo shvativši da nemaju nikakve šanse. Uslijedio je fantasy ples 14-godišnje mađarice Aleksandre Marković koja je razočarana i u suzama napustila pozornicu, dok je odlična i uigrana plesna skupina Style Force svojim nastupom pokazala da su s razlogom prošli među prvih 50. Nina ih je hvalila na sva usta, predvidjevši im ulazak u samo finale 'Supertalenta'.

Uslijedili s kandidati iz Rijeke koje je žiri posebno pohvalio, a Merlić ustvrdio da bi neki od kandidata mogli stići do finala. Tako smo se podsjetili osrednjeg 16-godišnjeg pjevača Matea Pilata koji je zapjevao Gibonnija i podijelio žiri koji je već u sljedećem nastupu ujedinila u trostrukom 'da' Eria Bassani izvedbom pjesme Janis Joplin. Prošao je i 14- godišnji Luka Kapitanić pjevajući više nego zahtjevnu pjesmu 'Halellujah' Leonarda Cohena, kao i mladi rasplesani Endi Schrotter iz Pakraca.

Osijek je u potpunosti podbacio ne ponudivši baš mnogo talenata, što su članovi žirija posebno naglasili i što se moglo primijetiti u jednom kratkom izboru onih lošijih s naglaskom na nastup Sabine Koželj Horvat čiji nastup je Merlić proglasio potpunim promašajem.

Zagreb je ponudio najžešću konkurenciju, među kojom je iskočila fantastična Antonia Barišić a capella izvedbom pjesme iz mjuzikla 'Color purple' čiju izvedbu smo vidjeli još jednom. Nakon montiranih pogrešaka i interne zezancije Mišina i Bitorajca uslijedio je 'best of grimasa' i izjava Dubravka, Nine i Enisa te njihov komentar na sve prijavljene pjevače, plesače, svirače, sportaše, žonglere, glumce i ostale kandidate. Ukratko, popunjavanje do sljedećeg petka kada počinju emisije uživo i vrlo simpatičan uvid u posao žirija.