PRIJETNJE NA SUPERTALENTU

'Vidjet će Nina tko sam ja!'

08.10.2010 u 22:54

Bionic
Reading

Brojni natjecatelji uspjeli su razgaliti i oduševiti žiri i publiku, ali ovaj put došlo je i do svađe na pozornici

Novi natjecatelji na audicijama za supertalente u mnogim hrvatskima gradovima ponovno su zabavili, iznenadili, ali i uzrokovali neugodnosti, prvenstveno članici žirija Nini Badrić

Za to je zaslužan prošlogodišnji natjecatelj Marin Momić, koji je nakon neuspjeha ponovno okušao sreću na pozornici. 19-godišnjak se ovaj put poigrao poprilično promašenom izvedbom Thompsonove pjesme 'Iza devet sela', ali njegov nastup nije izazvao interes kao ono što je uslijedilo nakon ispadanja. Prpošni Marin nije se dao otjerati sa stagea te je na Nininu opasku da se mora naučiti prihvatiti konstruktivnu kritiku upitao pjevačicu što će njoj pjevanje.

'Ja bih izbacio Ninu iz žirija, njeni komentari nisu bili na mjestu. Imam godinu dana za vježbanje, vidjet će Nina tko sam ja!', priprijetio je nakon izbacivanja ogorčeni kandidat.

Međutim, audicijom je prodefiliralo toliko talentiranih izvođača da je neugodu ubrzo zamijenilo čisto veselje. Jedan od zaslužnijih natjecatelja za ugodnu atmosferu na splitskoj audiciji bio je 21-godišnji student Marin Radica. Njegov šaljivi i originalni breakdance pun gegova oduševio je žiri.

'Potpuno si drugačiji i svoj. Ne znam je li ovo ples ili što je, ali znam da je odlično. Očekujemo puno od tebe', napomenuo je Dubravko Merlić. Nakon njega isti efekt izazvala je i mlada pjevačka nada iz Makarske Dora Jana Klarićkoja se odvažila izvesti zahtjevnu pjesmu 'I will always love you' Whitney Houston. Iako je imala veliku tremu, zaradila je jednoglasno 'da', baš kao i 20-godišnji student Marko Šakić, koji je demonstrirao svoje umijeće u hip hop plesu. Publika je pala na njegovu razrađenu plesnu tehniku prepunu vratolomnih savijanja, izvijanja i skokova. Iako pomalo kratka točka, za koju je tvrdio da je samo preview onoga što slijedi, dovoljno je zaintrigirala i žiri, pa ćemo ga gledati u nastavku natjecanja.

Podsjetnik na sedamdesete i hipi pokret donijela je 16-godišnja Valentina Trstenjak izvedbom pjesme 'Let the sunshine in' iz mjuzikla 'Kosa'. Njena energija, scenski pokret, uživljavanje u ulogu i dobra interakcija s publikom rastopili su i tvrdokornog Merlića, koji se vjerojatno prisjetio svojih studentskih dana.

Na audiciji u Rijeci pažnju je plijenio Kristijan Mohorović, koji se vlastitom skladbom nazvanom 'Frankfurt' predstavio kao trance DJ. Za svoj se nastup pripremao tjedan dana, a trud mu se očito isplatio jer je uspio opčiniti i publiku i žiri. Riječku publiku oduševio je i evergreen raspjevanog mesara Radovana Šofranca. 23-godišnjaka su iz publike bodrili brojni prijatelji i članovi obitelji pomažući mu da prevlada nervozu zbog prvog javnog nastupa. Otpjevao je pjesmu Zdenka Runjića 'Cvijet čežnje', koju je odabrao jer mu je, kaže, prekrasna, a odgovara mu i domoljubna tematika.

I dok su ostatak večeri brojni parovi pokazivali vještine u akrobatskom rock 'n' rollu, među njih se uvukao i 72-godišnji penzioner iz Osijeka Ivan Nekić s hrvatskom ovčarkom Messi koja je na pozornici zaigrala nogomet. Već je njihov nastup bio dovoljno šašav i dirljiv, ali konačni udar emocija stigao je s petogodišnjom Hanom Ledić, odjevenom u kostim Palčice. Malena balerina skakutala je po pozornici dok su se članovi žirija (posebice Nina Badrić, koja je svaki njen pokret pratila očiju suznih od ganuća) rastapali od pohvala.

Zagrebačka publika uživala je u dinamičnijoj akciji: akrobatskoj točki s trampolinom 15-godišnjeg Martina Ratkovića koji je demonstrirao premete i skokove u kombinaciji s plesom te free style nogometu informatičara Mirana Pirnera, prošlogodišnjeg natjecatelja koji se za ovaj nastup vratio u punoj spremi i ostavio žiri bez daha. Pobjednički niz nastavio je desetogodišnji Vlad Vučeta, majstor s bubnjarskim palicama i najmlađi učenik Rock akademije, koji inače svira u grupi Angel of Fire.

Na kraju zagrebačke audicije svojim impresivnim glasovnim mogućnostima sve je pomela 42-godišnja Snježana Vranješić, umjetničkog imena Julles. Hrvatska Dolly Parton oduševila je svojom interpretacijom 'Spente le stelle' Emme Choplin, čime je završena četvrta večer odabira natjecatelja.

Raspjevani mesar