TV S EKRANA U KORICE

Šeherezadomanija se nastavlja!

  • Autor: tportal.hr
  • 5.10.2010 20:21:03
  • 5.10.2010 16:04:51

U nastavku epidemije zaluđenosti aktualnom turskom sapunicom, Mozaik knjiga ovih dana izdao je Priče iz 'Tisuću i jedne noći'

'Tisuću i jedna noć' povijesno je povezana s perzijskim kraljem Šeherbanom koji, zgrožen ženinom nevjerom, naredi da mu se svake noći dovede u postelju druga žena da bi je sljedeće jutro pogubili. Lijepa i mudra Šeherezada izbjegne tu zlu sudbinu tako što vladaru svake noći počinje pričati po jednu zanimljivu priču, ali je prekine na najzanimljivijem dijelu.

Mozaik knjiga
 
Tisuću i jednu noć Šeherezada je odgađala svoju smrt, a kroz njezinu priču doznajemo mnogo toga i o njoj: bila je osjećajna žena, znala je lijepo pripovijedati, što joj je i sačuvalo život, a prije svega, Šeherezada je bila mudra i lukava. Na kraju, zadivljen pametnom i rječitom Šeherezadom, kralj je Šeherban odlučuje oženiti. Naredi da se bez oklijevanja dovedu najvještiji pisci iz svih zemalja muslimanskih te taj niz čudesnih i iznenađujućih priča zapišu u knjizi o 'Tisuću i jednoj noći'.

Budući da glavni glumac iz aktualne turske sapunice nerijetko citira dijelove zbirke svojoj ljubljenoj Šeherezadi, remek-djelo svjetske književnosti, zacijelo će pobuditi apetite naših gledateljica gladnih raskoši, glamura i sjaja iz svijeta Orijenta. Luksuzno izdanje može se pronaći direktno u Mozaiku knjiga ili na policama ostalih domaćih knjižara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više