EH ŠTO RADI ŠEHEREZADA

Pomama za letovima u Istanbul zbog '1.001 noći'

01.10.2010 u 21:30

Bionic
Reading

Zbog turske sapunice '1.001 noć' krenuo je posao putničkim agencijama koje nude putovanje u Tursku, baš kao i školama za strane jezike. Turski je totalni hit

U zagrebačkim, riječkim i splitskim školama za strane jezike itekako je poraslo zanimanje za turski jezik, pišu 24 sata.

'Prije nekoliko godina svi su željeli učiti španjolski jezik, a popularizirale su ih meksičke sapunice. Sad je slična situacija s turskim. Imali smo mnogo upita, pa sada tražimo profesora turskog jezika. Eto što nam je Šeherezada napravila', rekla je Vjekoslava Mandelić iz splitske škole za strane jezike Eduka.

U riječkoj školi Milton također traže profesora, a u zagrebačkoj školi Sjajna zvijezda interes za turski porastao je za gotovo 20 posto.

Slična situacija je i s putničkim agencijama u Hrvatskoj. 'Otkad se emitira serija '1.001 noć', Istanbul je postao pravi hit. U ponudi su četverodnevni aranžmani u studenom i prosincu, koji su većinom rasprodani, ali može se naći još slobodnih mjesta', rekla je Lucija Gluščević iz odnosa s javnošću Generalturista za 24 sata. U agenciji Kompas uvode čak i dodatne letove za Istanbul. Polasci iz Splita već su unaprijed rasprodani.

Četverodnevni aranžman avionom iz Zagreba stoji 3.500 kuna.