NOVI HRVATSKI SUPERTALENTI

Prava bolivudska zvijezda iz Splita

01.10.2010 u 22:52

Bionic
Reading

Još jedna eliminacijska emisija s više nego zabavnim natjecateljima koji su svojim talentima ispunili još jednu večer uz Novu TV. Bilo je tamburaša, gajdaša, hoopera, bubnjara, egzotičnih plesačica, jodlera, death metalaca, no najviše je pažnje privukla automehaničarka Dajana svojim sjajnim plesom, Ivana sa svojim egzotičnim plesom za koji se zainteresirao i Bollywood, pantomimičar Romano i Eva sa svojom hulhop točkom.

Natjecatelji iz Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita i ove su večeri pokazali svoj talent. Barem neki od njih. Mešin i Bitorajac ponovo su svojim upadicama i komentarima briljirali dok su se Nina, Enis i Dubravko iskreno trudili što pravednije izdvojiti one doista talentirane za daljnje natjecanje. Prvi su se pred žirijem ukazale Stefany i Dajana. I dok je Stefany razočarala žiri svojim pjevanjem, Dajana Baković pridobila je svojim plesom Enisa Bešlagića koji joj je preporučio da ipak proba solo točku bez svoje prijateljice. Zvonimir Miljak iz Poreča improvizirao je na trubi pokazujući tek da je naučio kako se svira truba. Bend Illox iz Rijeke osramotio je riječku scenu izvedbom autorske pjesme 'Prijatelji', te prije kraja izvedbe zaradio dva velika križa od žirija. Dušan Vasiljević, 61 godišnji fizioterapeut zasvirao je gitaru ali definitivno nije zaslužio prolaz unatoč šarmu koji je pokazao u komunikaciji sa žirijem. A onda se na scenu vratila 17 godišnja Dajana Baković ali u solo nastupu bez prijateljice Stefany. Svojim hip hop plesom iskreno je oduševila žiri koji ju je razveselio trostrukim da.

Mateja Talajić iz Opuzena gledala je kao desetogodišnjakinja crtić Baltazar i naučila yodlati. Štoviše, njezino je yodlanje doista je bilo impresivno koje je pokazala pjevajući pjesmu 'He tought me to yodel'. Žiri je jednoglasno zaključio da definitivno zaslužuje prolaz. Iz Zagvozda je pred žiri izašla 13 godišnja Mia Čagalj koja se baš i nije proslavila pjevanjem ali ni glasom. Nina, Enis i Dubravko jednoglasno su zaključili da za nju prolaza nema. No, potom je na scenu stupio njezin otac Mijo Čagalj. Guslar koji je izveo pjesmu o gastarbajterima. Bio je, blago rečeno, zanimljiv. Splitski Marjan Budo demo team pokazali su doista zavidnu uvježbanost tea kwan doa i ostavili žiri bez riječi a publiku doveli u delirij. Više nego zasluženi prolaz dalje. Death metal grupa Antibiotik pošteno je otprašila svoju stvar na engleskom i sigurno bi na nekom metal koncertu oduševila publiku dok su žiri šokirali agresivnošću ali i glasnim pitanjem trebali grupa Antibiotik u jednom obiteljskom showu kakav je Supertalent. Međutim, baš zbog svoje kvalitete, Nina i Dubravko dali su im iskreno da. Mali Roko Dubravica iz Stankovaca od svojih 11 godina već punih osam godina svira bubnjeve što je i dokazao na svom ekshibicijskom nastupu. Više nego dovoljno za daljnji prolaz.



onda je na scenu stupila spličanka Ivan Najev umjetničkog imena Devi Rani koja je pokazala što je to orijentalni ples kakav je proslavio brojne bolivudska zvijezde. Svojim fenomenalnim 'Kozmičkim plesom' ali i šminkom i odjećom, izmamila je tri da od žirija uz priznaje da je već dobila poziv u Bollywood. Sa razlogom! 67 godišnji umirovljenik Marjan Augustić zapjevao je Arsena Dedića i osvojio prolaz svojim ugodnim glasom i solidnom izvedbom. Učenici Jakov i Mihael nastupili su u apsolutno suludoj kombinaciji tamburice i gajdi, u hevy metal pozi i hip hop ples. S obzirom na godište (10 i 11) i hrabrost, zaslužili su prolaz. Mario Pavlić zapjevao je od U2 'Stuck in a moment', no nakon izmamljivanja njegove djevojke na pozornicu i izvedbe Gibonnijevog hita 'Nek' se dijete zove kao ja' osvojio prolaz. Razigrani profesor filozofije Romano Dautanac, član putujuće skupine Škripzikl, izveo je komičan skeč - pjesmu 'Ja vidim', te nasmijao i oduševio publiku i žiri. Umirovljenici Vera (74) i Ivan (86) zaplesali su tango, no žiri je konstatirao da su slatki. Učenik Kristijan Skočić, koji se predstavio kao menadžer svih zabavljača i student Kristijan Mihalić, koji je pokazao zavidne plesne pokrete u breake danceu, izveli su vrlo zabavnu točku. I dok je prvi Kristijan zabavljao prisutne, drugi je Kristijan iskreno oduševio Ninu ali i ostatak žirija. Akrobatski rock'n'roll zaplesali su Nela Pezer i Marko Šimić zasluživši jednoglasni prolaz svojim plesom. Eva Požar Kardum, sa ciljem samo da je vide, nastupila je sa hula hopom i totalno oborila s nogu. Samouvjjerenost i lakoća sa kojom je vrtjela hula hop kao i sama koreografija ušutkala je publiku da pažljivo prati nastup od početka do kraja a žiri da je jednoglasno pohvali i propusti dalje. Čak je i njezin suprug zavrtio hula hop pokazujući da im je to očigledno kućna razonoda.

Dominik Grgić i Luka Tripalo zasvirali su autorsku blues stvar koje se ne bi posramili ni najveći blueseri iz Memphisa. Odličan nastup uz minimalne greške, omogućio im je nastavak natjecanja iako Merlić nije izrekao sudbonosno da. Cimbulaši Tomislav Zvonar i Edo Fučak iz udruge Cimbalaša Hrvatske pokazali su umijeće sviranja cimbala ali ne baš zavidno. No, dva glasa za odvelo ih je u nastavak natjecanja. Plesni grupa D Vision sastavljena od propošnih djevojaka posvećenih hip hop plesu, odličnog stylinga. 'Cure odlične ste!' izjavila je Nina sa kojom se složio i Dubravko, a podržao Enis. Tamburaško društvo 'Dora Pejačević' iz Našica pratilo je Kristinu Minarik koja je zapjevala rock hit 'Eye of the tiger' u neočekivanoj tamburaškoj verziji. Trostrukim da ispraćeni su uz podršku publike. Mistiksisters nastupile su orijentalnim plesom sumnjive  kvalitete i zaradile trostruko ne. Romkinja Ramza je zaplesala Romsko kolo i trbušni ples ali nedovoljno dobro za prolazak unatoč neskrivenim simpatijama žirija. Pjevačko plesna MNM grupa doletjela je iz neke čudne galaksije jer nit su znali pjevati niti plesati pa je žiri s razlogom tri puta rekao jasno ne.