SUPERTALENT

U kovčeg ušao Andrej, a izašla 'Andreja'

24.09.2010 u 22:54

Bionic
Reading

Drugi audicijski mišung 'Supertalenta' ponudio nam je splet glume, pjesme, 'Johnnyja gitara' i beatboxa, uz tek pokoju plesnu točku i čudnovat talent, poneki pravi biser, nešto nebrušenih dijamanta i šaku neuspjelih tragača za slavom

Nama najzanimljivija činjenica bio je solidan broj glumačkih točaka, u načelu uspješnih. Automehaničar Ernest Cepić s Igorom i Reneom se okladio u piće da će proći u drugi krug i dobio okladu. I to glumački izuzetno zahtjevnim monologom Držićevog Pometa, koji je tek rijetkog glumca, poput legendarnog Pere Kvrgića, uzdigao u 'Talijina nebesa'. Ernestov Pomet bio je jezično vrlo uvjerljiv, tek karakterno pretjerano okrenut ljutnji, što je utišalo njegovu gramzivu humorističnost. Bit će zanimljivo vidjeti njegov supertalentirani glumački razvoj. Sasvim drugim putem zakoračio je Domagoj, vrlo dobro skinuvši Mistera Beana u duhovitom skeču kojim je nasmijao i publiku i žiri.

Najviše talenta u drugoj se epizodi ipak vrtjelo oko izvođača s gitarom, iliti 'Johnnyja gitara'. Oduševila je Viktorija koja zarađuje za studij svirajući u zagrebačkom Oktogonu i Marićevom  prolazu. Njena izvedba Josipinog klasika Gdje Dunav ljubi nebo bila je vrlo originalna, bez glasovnog skakutanja te s doziranom emocijom. I dok je strogo kontroliranim pjevanjem zaslužila prolaz, nakon nastupa opustila je kočnice i sve zabavila čudnovatim smijehom, a Enisa izazvala na duhovit komentar: 'I kad se smiješ, malo falšaš.'

Drugi već solidno obrušen dijamant, Sandi, odlično je stopio siguran glas, vrlo dobru svirku na gitari i pjesmu Johna Mayera, u jednom trenutku izvukavši i Nininu prateću dionicu. Vrlo siguran nastup ponudio je i kuhar Robert, koji je nastupom ispunio majčinu želju. Zanimljiv, no nešto manje uspješan, bio je pastir i pjesnik Ivan Tišma iz Knina, koji je pjesmom Šara o kujici Šari Bari Mari pomalo podsjetio na legendarnog Tomu Bebića.

Lana Ćebo gitaru je zamijenila klavirom, otpjevavši pjesmu na engleskom posvećenu pokojnoj majci. Vrlo emocionalnim nastupom oduševila je žiri, a ako trebamo biti malo kritični, spomenut ćemo kraj pjesme u kojemu je previše glasovno lelujala. Jedan od vrhunaca druge epizode bila je plesno-vokalna grupa Fame s odličnom pjevačicom u izvedbi klasika Arethe Franklin. Dok je pjevačica sigurnim nastupom držala sve u prostoru izvedbene ozbiljnosti, plesna pozadina pridodala je nastupu dašak ležernosti.

Sestre Paula i Anja (devet i 19 godina), usprkos pokojem falšu, lijepo su u vlastitoj izvedbi Ljepotice i zvijeri ispreplele Anjin dublji i topliji glas s naglaskom na emociji te Pauline radosne dječje tonove. Od glazbeno nadarenih spomenuli bismo malenog Luku koji svira klavir, ali ne čita. Note. Usprkos nečitanju, dobro je skinuo temu iz 'Titanika', slatkoćom dodatno potvrdivši prolaz.

S pjesme na ritam. Izuzetno brojni u ovoj emisiji bili su i beatboxovci, od kojih su neki oduševili, neki zadovoljili, a oni treći nas ostavili potpuno hladnima. Takvi su bili i rezultati – red hvalospjeva, red prolaska, red palčeva dolje.

U kategoriji od svega pomalo, iluzionist povratnik Andrej prošao je dalje sa zanimljivim trikom u kojemu je zavezao i pospremio u kovčeg sebe, a izvukao iz njega asistenticu. Malecni žongler Marko zadržao se na tri loptice i tri čunja, poigravši se njima bez greške, a žongler s metalnom kuglom Hilmija bio je tek zanimljiv.

Za kraj šetnje drugom epizodom rijetka plesna točka s elementima gimnastike i borilačkih sportova. Rebeka od gume s kolutom bila je odlična u sigurnom i profesionalnom nastupu, dok su Lavice Ramon, Emili i Maja zgodno povezale karate i kick boxing poteze s glazbom. Cure iz plesne grupe Beat Street iz Zadra bile su vrlo dobre, dok je voditelj grupe bio najlošija točka, štoviše nikako se nije uklopio u koreografiju.

Od konstanti Supertalenta, ovaj tjedan posebno su nam se svidjeli Igor i Rene koji su bili vrlo duhoviti i zabavni, te Enis, čiji su komentari navlačili osmijehe na lica, ali i pogađali u sridu.

Fame