POVRATAK GLUMI

Jelena Popović Volarić priprema se za novo vjenčanje

31.08.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Iako je rekla zbogom ili barem doviđenja glumi, Jelena Popović Volarić odlučila se nakratko vratiti ispred kamera da bi gostovala u novoj humorističkoj seriji 'Instruktor' koja će se emitirati na RTL-u, što nam je bio odličan povod za razgovor

Opet ste na snimanju - znači li to povratak glumi?

Ne, to znači da se, kad se dogodi ovakav fenomenalan i zanimljiv projekt poput Instruktora, tome teško kaže 'ne'. Pogotovo ako je u pitanju neko manje gostovanje koje mi ne oduzima previše vremena za ovo što trenutno radim.

Što vas je privuklo projektu?

Sve, posebice ideja pseudodokumentarističkog pristupa. Mislim da je to format koji ima puno potencijala i posebno mi se sviđa što su ga dečki razvili u humorističkom smjeru. Osim toga, mislim da su Nevio Marasović (redatelj i suautor projekta) i Stjepan Perić (glumac i suautor) nevjerojatno talentirani. Svidio mi se scenarij, a ključna je bila pilot epizoda koju sam vidjela i gušila se od smijeha. Tada sam si rekla da je to nešto u čemu bih voljela sudjelovati i za što bih htjela izdvojiti neko vrijeme.

U seriji ste opet u vjenčanici. Jeste li se odlučili na to jer vam se svidjela vlastita svadba, pa ste rekli 'idemo još jednom', samo ovaj put pred kamerama, ili...?

Dečki su krivi za moju vjenčanicu. Zamislili su da bih trebala glumiti instruktorovu rodicu Ljubicu koja se udaje, a koja ga je u pilotu pozvala na vjenčanje te dijelom zbog toga i kreće na put po Hrvatskoj i okolnim zemljama. Pristala sam, iako iz iskustva znam koliko znaju biti naporne pripreme za vjenčanje, make up i to.

U ovom slučaju stigli ste na gotovo.

Čak su mi i mladoženju sredili. Ovo je dogovoreni brak.

Igora Kovača, koji glumi mladoženju, znate otprije.

S Akademije. On je Jankova generacija. Upisali su Akademiju dvije ili tri godine nakon mene pa ih znam s hodnika. Igor je, kao i svi Slavonci, odličan komičar, što je jedna od njihovih najvećih vrlina. Baš mi je drago da igram s nekim tko ima tu žicu i mislim da je Igor super izbor. A i visok je.

Bez obzira na izlet pred kamere, i dalje vrijedno pišete.

Svaki tjedan pišem kolumne, ali i jednu veliku stvar koja bi trebala izaći za otprilike mjesec dana, no ne bih sada pričala o tome.

Kako to da ste glumi rekli zbogom, odnosno doviđenja?

Zapravo se to dogodilo vrlo prirodno. Dugo sam u glumi, od 12. godine. Prvo sam bila u Učilištu ZKM-a pa u raznim amaterskim produkcijama, potom je došao intenzivan glumački period za vrijeme Akademije, posebice nakon nje, te sam se putem potrošila. Snimala sam po 15 mjeseci u komadu, sve je to bilo izuzetno iscrpljujuće i više nisam vidjela zadovoljstvo u glumi. Počela sam se preispitivati, postavljala sam si pitanja jesam li prebrzo upisala Akademiju, prenaglo se ostavila Filozofskog fakulteta, svačeg je tu bilo. Potom sam dobila priliku pisati ogroman scenarij, prošla kroz to, dobila dobar feedback i tako se sve zakotrljalo. Danas su iza mene godine ozbiljnog pisanja te nisam glumi rekla naprasno zbogom, već ju je pisanje istisnulo.

Pišete za televiziju. Imate li želju napisati dramu za kazalište?

To je moja velika želja. Imam jednu ponudu, ali znate kako je s kazalištem – neprofitno je, a ja sam se vezala za mnoge kredite pa se zasad držim isplativijih projekata.