TV EMMY 2010.

Momci s Madisona sačuvali krunu najbolje serije

Televizijska serija 'Momci s Madisona' sačuvala je krunu najbolje dramske serije u nedjelju navečer u Los Angelesu na dodjeli američkih tv nagrada Emmy dok je najboljom humorističnom serijom proglašena 'Modern Family', čime je prestala vladavina serije 'Televizijska posla'

Momci s Madisona, briljantni prikaz američke reklamne agencije iz šezdesetih godina, koji se prikazuju na kablovskoj tv postaji AMC, treću godinu zaredom proglašeni su najboljom dramskom serijom.

Satirična serija Modern Family u kojoj se opisuje svakodnevni život tri američke obitelji prekinula je dugu vladavinu serije Televizijska posla.

Proizvod tv postaje ABC (Disney), 'Modern Family' pobijedila je i drugog velikog favorita, glazbenu seriju Glee koja se morala zadovoljiti s dvije nagrade: za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji za Jane Lynch i najboljeg redatelja humoristične serije za Ryana Murphyja.

U kategoriji najbolje glumice u komediji Edie Falco, nezaboravna Carmela Soprano iz Obitelji Soprano tv postaje HBO, nagrađena je za ulogu neurotične bolničarke u Nurse Jackie.

Nagrada za najbolju glumicu u dramskoj seriji pripala je Kyri Sedgwick, supruzi poznatog američkog glumca Kevina Bacona, koja u policijskoj seriji The Closer glumi šeficu iznimne intuicije policijskog odjela za umorstva u Los Angelesu.

Treću godinu za redom Emmyja za najboljeg glumca u dramskoj seriji odnosi Bryan Cranston (otac u Malcolmu u sredini) za ulogu profesora kemije u Breaking Bad.

Jim Parsons proglašen je najboljim komičnim glumcem za ulogu fizičara u seriji Teorija velikog praska.

Nagrada za najbolju mini-seriju pripala je HBO-ovoj seriji The Pacific u produkciji Stevena Spielberga i Toma Hanksa koja pripovijeda o angažmanu u vojsci mladih Amerikanaca nasuprot Japancima nakon Pearl Harbora 1941.

Film HBO-a Temple Grandin, o životu autistične žene koja postaje znanstvenica, osvojio je pet nagrada među kojima onu za najbolji televizijski film.

Al Pacino proglašen je najboljim glumcem u televizijskom filmu za briljantan portret zagovornika prava na eutanaziju Jacka Kevorkiana u You Don't Know Jack.

Akademija televizijskih znanosti i umjetnosti nagradila je i glumca Georgea Clooneyja (proslavljenog u seriji Hitna služba) za humanitarni rad.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više