'FARMA SLAVNIH' BEZ SLAVNIH

Gotovac i Marina Perazić pred bankrotom?

13.05.2010 u 07:50

Bionic
Reading

Dok svjetske i regionalne reality showove slavnih krase zvijezde od formata ili zvjezdani veterani kojima godine podalje od svjetla reflektora nisu uspjele utišati karizmu i ekscentričnost, našom 'Farmom' dominiraju starlete, poluzvijezde ili davno zaboravljena imena

Usprkos najavama da je ovogodišnja 'Farma' daleko najjača po imenima sudionika, slavnim gruntom i ovih dana šeću neki čudni likovi koji karizmu pokušavaju nadoknaditi vrućim hlačicama, a ekscentričnost predugim jezicima. Doduše, to, čini se, nije utjecalo na odličnu gledanost showa.

U pokušaju stvaranja profila prosječnog hrvatskog farmera, prošetali smo šarolikim spiskom dosadašnjih sudionika 'Farme' i uočili nekoliko kategorija i motiva koji se provlače cijelim putem.

1. Zvijezde posvuduše

Maja i Ante - vrhunac trasha

Cijeli koncept hrvatske 'Farme slavnih' temelji se na zvijezdama kratkoga daha, koje su svojih pet minuta slave dotakle raznim oblicima eksploatacije svog tijela i djela, skandaloznim vijestima na rubu crne i žute kronike, koje bi bile tragične da nisu čista parodija, te skidanjem u 'Golim vijestima' i razgolićenim časopisima. Od njih producenti, sasvim razumljivo, očekuju da se pred kamerama opuste i zabavljaju gledatelje svojim ekscesima.

Budući da su i sami svjesni klimavih nogu vlastite slave te načina kako je najbolje podgrijati, spremni su na sve. Nositelji ove grupe su 'zvjezdani kraljevi bez pokrića' Ante i Simona te ovogodišnji tris Maja Morales, Ava Karabatić i Sabina.


2.Reality šetači

Tek korak od posvuduša stoje reality šetači koji kratku slavu, prije nego što ostane bez daha, naplaćuju u 'Farmi'. Kako su upoznati sa životom ispred kamera, u pravilu se pokazuju vrlo kvalitetnim i žilavim farmerima, što najbolje potvrđuje Rafo koji je bio pobjednik prve sezone. Društvo mu je pravio Alen Macanić, naslijedila ih Tanja Jovanović, a ovogodišnja 'Farma' je zbog Ive Amulića u posljednji čas ostala bez BB Ornele koja bi, sigurni smo, napravila pravi darmar na farmi.

3.Aktualne zvijezde drugog razreda

Ivana Paris - na farmi je uhvatila komadić slave i Bubija

Najveća grupa farmera nalazi se u vakuumu još uvijek nerealiziranih zvijezda. U grčevitoj potrazi za reflektorima koji bi ih izbacili prema vrhu, a u silnim potragama za odgovarajućom snagom svjetla, stižu i do skrivenih farminih kamera.

Nakon 'Farme' medijski prostor najčešće osvajaju slojevitim ljubavnim vezama, čisto za publiku, te pokojim gafom ili posrnućem. Nastave li tako, malobrojni među njima steći će istinsku slavu.Spomenut ćemo samo neke predstavnike: mister Dino Bubičić i miss Ivana Paris, pjevač Kiki Rahimovski, pjevačica Ivana Marić, manekenka Jelena Urukalo i komičar i još ponešto Boris Kosmač


4.Tko su i što rade?

Za razliku od prve tri skupine koje imaju kakvu-takvu poziciju u medijima, za imena ljudi u ovoj grupi smo možda negdje i čuli, ali se nikako ne sjećamo gdje i zašto. Njihova funkcija je da gledateljima i sudionicima realityja natjeraju krv u glavu, ali nerijetko se znaju izgubiti u osjećaju važnosti te počnu moralizirati i pametovati. Kako nestanu iz 'Farme', tako u pravilu nestaju i iz naših života. Ove sezone u takve spadaju: Angie Garany koja kaže da je novinarka, a šira javnost ju je mogla upoznati u showu 'Trenutak istine', bivši mister Antonio Marušić, manekenka Jelena Bosančić, Josip Ivančić čiji je najveći uspjeh sudjelovanje u showu 'Pazi zid'.



Stjepan Božić - 'Farma' kao bijeg od rastave?
5.Izgubljeni nakon karijere

Nakon što su boksačke rukavice objesili o klin, pred Stipom Drvišem i Stjepanom Božićem otvorila se ogromna rupa slobodnog vremena i šakačkih izazova.

Kako su za kvartovske šore prestari, a pomalo i opasni, odlučili su se uhvatiti u koštac s kravama, kozama i ostalim životinjama malog farminog carstva, čime su možda ispunili neke svoje želje, ali i dobrim dijelom u javnosti diskreditirali sliku ozbiljnih sportaša.

6.Očajnici u lovu na lovu

Osim slavom kratkoga daha, 'Farma' mami i odličnim honorarom koji osobama u pravilu bez stalnih primanja nudi višemjesečnu sigurnost ili krpanje starih dugova. Tom kategorijom ujedno ćemo spojiti poluzvijezde u nastajanju i zvijezde ugasla sjaja, jer uspon ka vrhu je skup, a pad još skuplji, posebice jer paralelno s njim ide strmoglavi pad na bankovnom računu. Javno su o svom siromaštvu progovorili Ante Gotovac i Marina Perazić, oboje kad im je došlo do grla. Ante nakon što mu je sud rekao da je red plaćati alimentaciju za vlastito dijete, a Marina nakon što su je prevarili u igri mršavljenja i zarade. Vjerojatno nisu jedini.

7.Ugasle zvijezde koje se nadaju buđenju karijere

Spletkaroš Daniel

Povelika kolonija u 'Farmu' stiže iz prošlosti. Nekad davno smo ih obožavali, zaljubljivali se u njih mlade, lijepe, atraktivne i karizmatične. Putem do današnjice život ih je šamarao, karijere su im se gasile, tek je želja za nekadašnjom slavom ostala tinjati u njima. Jasno, i novčanici su se putem ispraznili.

Rješenje za sve probleme pronašli su u 'Farmi' koja ih je izvukla iz žutih imenika i nakratko svrnula pogled nekih novih klinaca i pokojeg davno sazrelog mladca na njihov lik, a pomalo i patinom omotano djelo.

U pravilu, nekadašnju ekscentričnost su zamijenile gorčina uzrokovana životnim stranputicama, razmaženost nastala u zvjezdanim danima te još pokoja mušica neodvojiva od mraka reflektora. Najočitiji primjeri su vrlo upečatljivi Daniel Popović i Marina Perazić, a mogli bismo im pridružiti i Ellu i Renmana koji upravo dovršavaju glazbeni duet kojim će i za mikrofonom pokušati povratiti dane slave.

8. Zgubidani i zafrkanti koji su se došli samo dobro provesti

Najveselija i najpozitivnija skupina farmera su zafrkanti koji su u 'Farmu' došli prvenstveno zabave radi, što možemo iščitati u svakom njihovom koraku. U prošlim danima nisu bili zvijezde 'veće od života', ili su se znali nositi sa slavom, tako da utišanost karijera smatraju normalnim slijedom. 'Farmu' su prihvatili kao igru u kojoj se trebaju poštivati pravila te izvući poneko zrnce mudrosti i maksimum zabave. U pravilu su vrlo zahvalni sudionici cijelog cirkusa koji začinjavaju vlastitom duhovitošću, pokojim starim tračem i mudrostima prikupljenima usput. Tu spadaju Elio Pisak, Ivo Amulić, Vajta, Davorin Bogović, Pjer Žardin i Gego, koji je tek na papiru bio dio zafrkancije, dok je u akciji bio crna ovca grupe.