ZA DLAKU DALJE U HTZ-U

Favoritkinja Kim se preznojila, Adrijana ispala

23.04.2010 u 22:57

Bionic
Reading

Preostalih osam natjecatelja u ovotjednoj je emisiji HTZ-a zaplivalo prostorima vlastitih emocija i pjesmom iznijelo svoje viđenje ljubavi, a kratkih rukava ostala je Adrijana Baković

Emisiju je otvorila Kim Verson, početnom tremom progutavši prvih nekoliko stihova pjesme 'Znaj, volim te' grupe Stijene. Pjesmu posvećenu neznanom splitskom narkomanu Kim je otpjevala osjetno slabije od prijašnjih nastupa, ne pronašavši odgovarajuću emociju te pokazavši da joj se slaba točka nalazi u nižim tonovima. Također, njezino kretanje scenom u previsokim štiklama, u kojemu se osjetila nelagoda 'napikavanja', dodatno je pokvarilo ukupni dojam. Posebice stoga što je Kim izuzetno mlada djevojka i nije potrebno forsirati njenu još nerazvijenu 'vamp' stranu, dapače.

Odlični Juraj Jurlina

Klasičnu rock'n'roll baladu Divljih jagoda, 'Jedina moja', omiljenu pjesmu svih pjevušenja na plažama i u parkovima ošišani Jurica Gorša vrlo dobro je otpjevao na originalnoj kulisi – klupici. Nešto grubljom verzijom vrlo efektno je izbjegao patos originala, ujedno dodavši dašak novine svima znanoj stvari. Nakon današnjeg nastupa možemo zaključiti da se u tek nekoliko tjedana Jurica transformirao iz u vremenu i prostoru pomalo izgubljenog country-boya u gotovo bismo mogli reći pravog rock'n'roll zavodnika.

Juraj Jurlina odlično je i vrlo profesionalno otpjevao Gibonnijevu pjesmu 'Libar', bez falša i treme te s gomilom energije i emocije, pokazavši veliki glazbeni napredak. Ujedno, imao je i najbolju publiku, koja se na njegovu pjevačku emociju nadovezala zborskom pjesmom. Na Tonyjeve i Anđine komplimente Fox je dodao laganu kritiku: 'Mislim da bih ovu pjesmu i ja dobro otpjevao', zamjerivši Jurju lagani nedostatak osobnosti.

I Adrijana Baković je, poput Kim, bila nesigurnija u uvodnom dijelu dance hita ET-ja 'Ja ti priznajem', uhvativši se preniskih tonova, koje je na trenutke odšaputala. U refrenu je bila bolja, na mjestima pustivši glas, ali od falša nije uspjela u potpunosti pobjeći do kraja izvedbe. Za razliku od Jurja, koji je nabio pjesmu energijom, kod Adrijane je i toga snažno nedostajalo. 'Čvrsto stojiš na nogama, koje su lijepe za vidjeti, ali za više ćemo morati pričekati', rekao je Fox, dobrim dijelom pogodivši srž.

Što se tiče čekanja, Adrijana neće imati priliku pokazati napredak već za tjedan dana, već će svoje šanse trebati loviti negdje drugdje, jer se ovoga petka oprostila od daljeg sudjelovanja u showu. 

Drugi klasik klupica i plaža, '24 sata' od Aerodroma, zapjevao je Vilibald Kovač. Svojom interpretacijom nije se naslonio na izvedbu Jurice Pađena, već joj je dao notu metala, ključne stihove podcrtavši naglašenijim tonom, a krajeve refrena nadogradivši glazbenim 'vijugama'. Na trenutke mu je nedostajalo melodioznosti te je pjev pretakao u recitaciju, ali je u načelu uspio pop-rock baladu pretočiti u metal baladu.

 
Kim Verson
 
Luka Klun/PIXSELL
Vilibald Kovač
 
Maja Malić

Petar Brkljačić izabrao je interpretacijski i glasovno vrlo zahtjevnu pjesmu 'More snova' Tedija Spalata, u koju je ušao pomalo nesigurno, mučeći se u gotovo bezglasju dubokih tonova, da bi s višim tonovima isplivao i puno kvalitetnije ih otpjevao, unijevši solidnu količinu emocije u izvedbu.

Presporo i bez energije te s najosjetnijom tremom, Maja Malić otpjevala je pjesmu 'Trebam te' Nine Badrić. Osim vokalne mršavosti, bila je prilično nejasna i izgovorno te je bila najlošija izvođačica večeri.

Duje Stanišić odabrao je pjesmu 'Prozor prema zalazu' Đanija Maršana te, za razliku od većine ekipe, odlično počeo, gotovo pa u potpunosti pogodivši zadarskog pjevača. S puštanjem glasa prelazio je u nazalnost i pretjeranost, loveći glasovnim visinama jedinstvenog Vinka Cocea, kojega nije lako uloviti, što je bio osjetno lošiji dio od kontroliranih dijelova pjesme.

Anđa s cvjetićem na oku i jezikom pod kontrolom

Nakon prošlotjednog pretjerivanja, Tony i Anđa su, poput djece poslije žustre roditeljske prodike, ovoga petka podrezali krila i dobrim dijelom obuzdali jezike. Fox je bio dosljedan svom pomaknutom humoru kojim je zbunjivao mlade natjecatelje, a Tonka je bila u top formi: vrckasta, duhovita, šarmantna i brza na jeziku, a izgledom vrlo atraktivna i naglašeno ispršena.

Silna buka u studiju ispunjenom navijačkom publikom na trenutke je stvarala šum u komunikaciji te je Tonkin glas jedva dopirao do žirija, natjecatelja i gledatelja pred TV ekranima.

Za kraj, velika kritika koncepciji – čekanje rezultata u kasni sat muka je natjecateljima, publici u studiju, ali i gledateljima pred televizorima. Ponoć stvarno nije najbolje vrijeme za donošenje odluke o tinejdžerskim zvijezdama. Posebice kada to odlučivanje traje unedogled.

O tih više od pola sata mrcvarenja natjecatelja i gledatelja u pretjeranim odugovlačenjima, recimo tek da je s Adrijanom posljednja ostala favoritkinja Kim Verson, u silnoj nervozi čekajući presudu glasova. Ovoga puta je prošla, unatoč prilično tanušnoj izvedbi.