'ZVIJEZDE PJEVAJU'

Meštar nakon Valjka rasturio Prljavce i - ispao

28.03.2010 u 11:34

Bionic
Reading

Usprkos simpatičnosti i buci koju je digao svojim nastupima, u trećoj epizodi showa 'Zvijezde pjevaju' sasvim pravedno je ispao Meštar, uništivši nakon Valjka i pjesmu Prljavaca 'Mi plešemo'

Iako nismo vjerovali da će se to dogoditi tako brzo, u trećoj epizodi showa 'Zvijezde pjevaju' ipak su ispali Meštar i Žanamari. Skeptični smo bili, iako su show napustili posve zasluženo, zbog prošlotjednog očito nevjerojatnog broja glasova publike koji je taj par podigao iznad visokoplasiranih Pervana i Maje. Toliko o zavjerama.

A što nam je Meštar ponudio ovaj tjedan?Nastavak sustavnog rasturanja domaćih klasika. Tako je u prvoj epizodi uništio 'Jesen u meni' i duboko rastužio Husa, koji mu je zabranio pjevati svoje pjesme, da bi se sad bacio na hrvatski rock, odnosno ska klasik 'Mi plešemo', te sljedećih dana očekujemo reakcije ožalošćenog Jasenka Houre. I opet je pjevao preduboko, promašivao čak i u tekstu, kaskao za ritmom, dok mu je glas drhtao i skakao. Znatno bolji bio je u plesnim koracima, ali za to je promašio emisiju. I dok se Meštar pohvalio kako mu je mama rekla da ušuti, Hus je kratko i jasno prokomentirao da je trebao slušati mamu. Meštar i Žanamari su zadržali konstantu od 24 boda, daleko slabiju od konkurencije, što im ovaj put nije bilo dovoljno.

Viktor Drago pronašao se u country 'revanju', vrlo dobro otpjevavši starinu 'Constant Sorrow'. Čak se i trema, koja se snažno osjećala, dobro smjestila ispod njegovog kaubojskog šešira i uplela u simpatično glazbeno poskakivanje. Natali se ovaj put, zašpotana od žirija u prošloj epizodi, odlučila povući iza Viktora, u potpunosti mu prepustivši binu, mikrofon i prvi plan. Barbara je zaključila da je Viktor pronašao seljačinu u sebi, a žiri i mi da mu je country najbolje legao dosad.

Uslijedili su Tamara i Marko, koji je odlično pokrio prvih nekoliko visokih dionica Janis Joplin u klasiku 'Piece of My Heart'da bi putem izgubio glas, dok je Tamara bila tijekom cijele pjesme odlična, uz tek poneki progutan ili utišan ton. Bez obzira na to, osjećala se njena silna energija, koja je pokrila sve greške i ponudila gledateljima ono što se od Janis Joplin i njenih sljedbenika očekuje – ostavljeno srce i glas pred mikrofonom.

Nakon prošlotjedne odlične izvedbe Nine Simone, koja je oduševila i žiri i publiku, glas Ane Vilenice ove je subote osjetno drhtao, a bilo je tu i promašenih tonaliteta. Čini se da pjesma 'Bye, Bye, Love'braće Evely nije bila najbolji izbor za nju, ili je luda subotnja izmjena sunca, kiše i tuče u pratnji grmljavine raštimala i njen glas. Bez obzira na lošiju izvedbu, Ana i Jacques su skupili vrlo dobrih 30 bodova.

Country klasik Krisa Kristoffersona 'Me and Bobby McGee' koji je Janis Joplin pretvorila u blues rock klasik Mare Milin je s Đanijem otpjevala jako dobro pogodivši tonalitet, tek je nešto suzdržanija bila u puštanju glasa, više se naklonivši Krisovoj nego Janisinoj verziji. Osim pogođenog tonaliteta, Mare je pjesmu odlično pronašla emocijom, s potpunim razumijevanjem otpjevanog, što je žiri nagradio sa 33 boda.

Uslijedili su Ines Bojanić i Giuliano. Za početak Ines je nabacila opaki rokerski look i spustila glas do nekih njoj neodgovarajućih dubina, zapjevavši Prljavce drugi put te večeri, 'Kiše jesenje'. Oko refrena pustila je glas i poletjela u visine, što joj je odlično leglo, dok je u međufazama na trenutke zafrkantski recitirala, na trenutke vrludala, ali je te rijetke greške odlično pokrila silnom energijom koju je iznijela na sceni.

Za kraj, Boris i Ivana sjeli su na scenu, uzeli mikrofon i tek uz gitaru, komorno i vrlo lijepo te čisto i emocionalno, otpjevali dirljivu pjesmu o pregaženom psu, 'Pseto', Generacije 5. Navučena country pjesma, kako su ustvrdili Hus i Rajko, donijela im je 31 bod.

Žiri je bio standardan: Ksenija afirmativna i simpatična, Vanna s novom frizurom, Hus sitničav po pitanju žanrova, a Rajko okrenut pjesmi. Barbara i Duško bili su nešto opušteniji no prošle subote. Nakon Meštrovog ispadanja u sljedećim tjednima slijedi prvenstveno borba glasova.

Meštar u akciji