'ZVIJEZDE PJEVAJU'

Prvi neočekivano ispali odlični Pervan i Maja

21.03.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Show 'Zvijezde pjevaju' prvi su, na veliko čudo svih, napustili Željko Pervan i Maja Blagdan koji su odlično otpjevali 'Blueberry Hill', nasmijali žiri i publiku te prikupili velikih 30 bodova, što im očito nije bilo dovoljno. S druge strane medalje, Meštar, uz 'najveći napredak u odnosu na prvu epizodu', i dalje jaše

Druga epizoda showa Zvijezde pjevaju ponudila nam je red razigranog swinga, red klasika soula, pokoju zalutalu pop baladu i prvi veliki šok – ispadanje odličnih Željka Pervana i Maje Blagdan. U pjesmi Blueberry Hill Pervan je zrelo promuklom glasu na tragu Fatsa Domina dodao snažnu dozu zafrkancije, dok mu je Maja svojim nježnim i čistim sopranom vrlo lijepo parirala. Usprkos prilično strogom sudu, žiri im je dao velikih i zasluženih 30 bodova, što nikako nije sugeriralo pomalo šokantno ispadanje.

Boris i Ivana - favoriti lagano podrezanih krila

Nakon šoka, krenimo dalje redom. Boris Mirković i Ivana Husar u prvoj su epizodi na krilima dobre izvedbe uzletjeli do pozicije najočitijih favorita, da bi si već u drugoj djelomično podrezali krila izvedbom pjesme Things. Iako je i ovaj put pokazao da zna pjevati i da ima scenskog šarma i opuštenosti, u niskim tonovima, blagonaklono govoreći, Boris nije imao snagu i čvrstoću glasa Deana Martina, a ponekad je i lunjao stranputicama, dok je na višim tonovima bio znatno bolji. Ipak, u odnosu na prvi nastup, ublažio je, da upotrijebimo stručni termin, frljenje, i od žirija dobio 31 bod.

Mare Milin proslavila je rođendan uz klasik Knock On Wood, na trenutke gubeći ritam, što je odlično pokrivao vrlo raspjevani i razigrani Đani Stipaničev, te su prikupili solidnih 28 bodova.

Ines Bojanić pojavila se u slatkoj swing haljinici te je bila izuzetno šarmantna u plesnom pokretu i simpatičnim gestama. Upravo u tome leži i najveća kvaliteta njezinog nastupa. Pjesma Is You Is Or Is You Ain't My Baby proslavila je mačka Toma, ali zasigurno neće ostati zapisana zlatnim slovima u Inesinom opusu. Najteže joj je bilo na visokim tonovima, u kojima je na trenutke zaparala i pokoje bliže pozicionirano uho, dok su joj niži tonovi išli čisto solidno. Cijeli nastup Rajko je prokomentirao pravo muški: 'Da si potegnula na dva-tri mjesta, bilo bi mi draže. Ali, treba imati puno cohones da bi se potegnulo.' Kako je Boris tjedan dana radio na ublažavanju frljenja, tako će, čini se, Ines sljedećih dana trebati intenzivno poraditi na svojim cohones

Uslijedio je još jedan klasik, I Heard It Through the Grapevine, uz izuzetno raspjevan glas Natali Dizdar i tek prateći, kao iz bačve izvučen i u promašeni tonalitet ubačen glas Viktora Drage. To je primijetio i žiri, zamjerivši Natali njezinu glazbenu ekshibiciju, a Viktoru dodijelivši slabih 25 bodova.
Nakon tanušnog Viktora uslijedili su Ana Vilenica i Jacques Houdek, u potpunosti oduševivši žiri i publiku pjesmom Nine SimoneMy Babe Just Care For Me. Jacques je za nastup odabrao glasovno razigranu i zahtjevnu verziju pjesme vrlo pametno je aranžirajući odlično otpjevavši, dok mu je Ana vrlo dobro parirala. S druge strane, u plesnim pokretima Ana je vodila priču, dok se Jacques zadržao omiljene koreografije 'čvrst kao stoljetni hrast', kako je svoju statičnost slikovito opisao. Cjelokupni nastup žiri je nagradio s najvećih 35 bodova.

Tamara Loos i Marko Tolja otpjevali su vrlo zahtjevan i dobrim dijelom dvoglasan glazbeni dijalog u pjesmi Baby It's Cold Outside, iz kojeg je Tamara isplivala izdržavši sve kušnje. Ipak, lijep i nježan glas prerijetko je puštala, a u tim rijetkim trenucima pobjegla bi u falš. Bez obzira na to, pobrala je odlične kritike žirija i 31 bod.

Meštar na koljenima do prolaza

Za kraj, pravi mali biser – Davor Meštrović ponovno u igri. Žanamari Lalić odabrala je Princeovu pop baladu 'Purple Rain' koja ima malo veze sa soulom i još manje sa swingom, a kojom je Meštra odlično pogodila - u prvih nekoliko tonova. Vrlo brzo pustio je glas i uronio u falš, razbacujući se pokretima ruku uz dodatne usklike upućene Žanamari: 'Pjevaj, sestro!'

Nastup je završio, očekivano, na koljenima, nakon čega je uslijedio ispovjedni traktat pred žirijem. Ispovijed je upalila, ali očito i samo pjevanje, za koje je Nikša Bratoš rekao da predstavlja najveći napredak u odnosu na prošli tjedan, uz konstataciju: 'Doduše, vi ste imali i najviše prostora za napredak.' Uz najmanje skupljenih bodova, 24, naglašenu emociju u pjesmi i oko nje, Meštar je preživio do sljedećeg tjedna.

Duško i Barbara zamijenili su mjesta u odnosu na Ples sa zvijezdama i moramo priznati da su ovako znatno suzdržaniji i manje duhoviti. Ograničena forma dočekivanja parova i rezultata Dušku je dobrim dijelom sputavajuća, te su njegove dosjetke nerijetko bile promašene, dok Barbari nedostaje brzopotezni, na licu mjesta improvizirani vic. Bez obzira na to i na neočekivano prvo ispadanje, 'Zvijezde pjevaju' i sljedeće subote, tek u drugom glazbenom ritmu.