DOMAĆA PONUDA

Što ćemo gledati na TV-u ove sezone?

12.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nova televizijska sezona je počela s prvim danima 2009. pa da vidimo čemu se možemo nadati, zbog čega ćemo se smijati, plakati, kukati i što ćemo zapravo gledati na HTV-u, Novoj TV i RTL-u sljedećih mjeseci

Nova TV uskoro kreće s novom showbiz emisijom koju će predstaviti ovih dana i o kojoj za sada još uvijek tajnovito šuti. No, bez obzira na novi projekt, i dalje nastavljaju s dosadašnjim show emisijama kao što su 'Ne zaboravi stihove', Pazi zid i 'Trenutak istine', a nastavljaju i emitirati nove epizode hrvatske hitne službe Hitna 94 te jad i bijedu Bračne vode. Već su se na veliko počeli pripremati i za drugo izdanje reality showa 'Farma'.

 

 

 

 Kao pojačanje im je ovih dana stigao Mislav Bago te Vedrana Rudan, koja će svakog radnog dana u sklopu mozaik-programa (od 18:45 do 19:15) prije centralnog 'Dnevnika' nastupati u petominutnoj formi pod nazivom Život je krastavac. Dakako, Rudanica će u svom stilu komentirati društveno-političke događaje. Krenuli su i s novim serijama Rebelde, svojevrsnom nasljednicom 'Seksa i grada' Kašmir mafijom te novom sezonom Medija s odličnom Patriciom Arquette, ali u čudnom terminu, radnim danom u 12.45.  

 

 

Uskoro kreće i serija Eli Stone o odvjetniku s proročkim sposobnostima. Također ćemo gledati i seriju Private Practice, humorističnu seriju Televizijska posla (nagrađivana serija - u originalu 30 Rocks), Demages te odlične Tudore. Osim što su uz pomoć proslavljenih inozemnih grafičkih dizajnera ušminkali džinglove, dotjerali su i sam logotip.

 

 

 

 

HTV je izvojevao veliku pobjedu na kraju 2008. zahvaljujući showu Ples sa zvijezdama, a kao što je poznato, slijedi nam Zvijezde pjevaju, a do tada novi projekt koji je tek krenuo Evergreen Fest Show. Uskoro kreće najavljivani show Dubravka Merlića u kojemu će se kombinirati elementi kviza, kontakt s TV gledateljima i atraktivne nagradne igre kroz teme vezane za pojedini grad što će ujedno i nositi temu svake emisije. Nešto sasvim novo, no s obzirom na dosadašnji uspjeh i gledanost Merlićeve 'Piramide', po svemu sudeći, i obećavajuće.

 

 

Ni domaći dramski program ne miruje pa je tako prošlog tjedna krenula serija Zakon, scenarista Zorana Lazića i Tončija Kožula, a u pripremi je i nova sezona serije Stipe u gostima Ognjena Sviličića. Navodno se počinju snimati i nove epizode Bitangi i princeza, no to ćemo sve vidjeti najvjerojatnije tek u jesenskoj shemi. Dosadašnje odlične serije ostaju u programu uz napomenu da su otkupljene i nove sezone, no nisu štedjeli ni na novim naslovima. Tako će, uz Housea i Kalifornikaciju, zasigurno jedna od gledanijih biti i Mad Men koji je prošle godine osvojio Emmyja za najbolju dramsku seriju, dok je glavni glumac John Hamm nagrađen za najboljeg glumca u TV seriji, a i već je nakon prve sezone dosegla svojevrsni kultni status. Emitiranje počinje krajem siječnja.

 

Još je jedna nova serija osvojila brojne nagrade. Riječ je britanskoj TV seriji Life on Mars koja je također nakon prve sezone osvojila brojne BAFTA-e i Emmyje, a govori o detektivu koji se nakon prometne nesreće 2006. godine nađe u 1973. godini. Bit ćemo i svjedoci jedne od najpopularnijih američkih serija posljednjih desetljeća koja je glavnu glumicu Cyrus Miley lansirala u globalne zvijezde te joj osigurala mjesto među deset najbogatijih žena do 30. godine. Dakako, riječ je o seriji Hannah Montana. Koliko će Hrvati 'popušiti' isto što i Ameri, tek ćemo vidjeti.

 

 

Ni ekipa RTL-a nije mirovala. Ljubav je na selu uz pomoć Lorene Nosić pokušava farmerima s hrvatskih imanja putem ljubavnih pisama pronaći životne partnerice. Kvazi reality show uz neizbježan happy end. Novi se projekt, od kojeg se mnogo očekuje, zove Moja 3 zida i, po svemu sudeći, doista bi i mogao biti jedan od aduta RTL-a. Dvadeset epizoda nastalih u produkciji Castor Multimedije s Jadrankom Đokić, Csillom Barath Bastaić, Aretom Ćurković, Jerkom Marčićem, Ozrenom Grabarićem, Hrvojem Barišićem i Draženom Šivakom, koji bez scenarija, iz epizode u epizodu, na vrlo specifičan način improviziraju pred publikom u studiju uz naputke redatelja preko bubice u ušima. Riječ je o licenciranom formatu njemačke emisije 'Schillerstrasse'.

 

 

 

O showu Pobijedi Šolu već se dugo priča, a kako će to izgledati, vidjet ćemo krajem zime. Ideja je da svi zainteresirani Hrvati izazovu Šolu na dvoboj u čak 15 različitih igara. Pop Idol, odnosno u hrvatskoj verziji Hrvatska traži zvijezdu još je jedan od favorita koji bi mogao ostvariti iznimnu gledanost. Show je diljem svijeta iznimno popularan, a cilj mu je otkriti, tj. pronaći glazbeni potencijal i talent među gledateljima koji će se bezrezervno u tisućama prijavljivati za ovaj show. Voditeljica ovog glazbenog spektakla je Antonija Blaće, a u strogom žiriju će sjediti Toni Cetinski, Jelena Radan i Goran Lisica Fox.

 

 

 

Ni Knjaz se nije opustio, iako je još uvijek vrlo nedefinirano kako će izgledati njegov novi projekt. Njegovim rječnikom rečeno: 'Nepromočivi i blago nabildani Knjaz, potpomognut preplanulim i problematičnim suradnicima, u novoj će emisiji, uz rakiju i prštav humor, gledateljima ponuditi i lagan uvid u onostrano.' I njegova se kreativna umotvorina očekuje krajem zime. Sredinom proljeća kreće još jedan spektakl pod nazivom Wipeout. Akcijsko-natjecateljski show koji prima natjecatelje svih generacija, bilo da su muškarci ili žene, mladi ili stari, prepun otkačenih izazova u Argentini i s puno bolnih grimasa nakon preživjelih izazova. Puno avanture, lude hrabrosti i adrenalina.

 

 

Na vama je hoćete li upaliti ili ugasiti televizor!