'PLES SA ZVIJEZDAMA'

Franka zapalila, odlični Iva i Damir ispali

28.11.2009 u 22:37

Bionic
Reading

Peta emisija 'Ples sa zvijezdama' donijela je zanimljiv spoj zavodljive sambe i elegantnog valcera, šarolike ocjene i posve neočekivano ispadanje favorita - Ive Šulentić i Damira Horvatinčića

Iva i Damir otvorili su večer vrlo vatrenom sambom. I ovoga puta pokazali su da se odlično snalaze u brzim plesovima i otplesali gotovo bez greške. Iako su, osim komplimenata za besprijekoran izgled, osvojili i visoke četiri devetke, gledatelji, čini se, traže nešto posve drugo, te su im podarili najmanje glasova.

Show su napustili favoriti Iva i Damir

Glumačko plesni par Vedran Mlikota i Marija Šantek pokazali su se u jednom od najboljih dosadašnjih izdanja. Iako nešto slabiji od svojih prethodnika, publici su priuštili dinamičan nastup, a nemoguće je bilo ne primjetiti Mlikotin napredak. Žiri je paru zamjerio mali nedostatak ritmičnosti i na trenutke prenaglašen trud.

Zvijezde večeri i ovoga puta bili su Franka Batelić i Ištvan Varga čiji je ples, uz poznatu pjesmu 'La isla Bonita', zavrijedio i prve desetke. Dugogodišnji plesač Ištvan pred nastup je izjavio da uopće ne voli sambu, ali njegove antipatije mogli smo uočiti tek u malom nedostatku bouncea. Osim energičnošću, mlađahna pjevačica žiri je obezglavila i svojim izgledom amazonke, koji je u drugi plan stavio male tehničke nedostatake pri izvedbi.

Iako je uvjerljiva kraljica kuhinje, Ana Ugarković neće tako skoro postati i kraljica podija. Ipak, zajedno sa svojim partnerom Nicholasom Quesnoitom, kojemu je usred plesa odletjela cipela, publici je priuštila najkomičniji trenutak večeri. S mnogo okolišanja žiri je uspio zaobići detaljnu analizu njihova plesa konstatiravši tek da je Ani mnogo lakše baratati loncima nego vlastitom zdjelicom.


Gordan Kožulj, koji je više od pola života proveo u vodi, uz čvrstu ruku talentirane partnerice Ane Horvat snašao se i na podiju. Iako pomalo ukočeno, Kožulj je solidno savladao sambu, te je tek manje zamjetno imao problema sglavnim problemom večeri - bounceom. Tradicionalno kritički raspoložen Davor Bilman njegov je ples nazvao štreberskim, u kojemu sve štima, ali nedostaje ono nešto.

Na kraju 'Plesa sa zvijezdama' uslijedio je valcer u kojemu su sudjelovali svi parovi, a najslabije su se snašli Ana i Nicholas, kojega je ukočena partnerica itekako iscrpila.