'PLES SA ZVIJEZDAMA'

Vanessa pokazala gaćice i ispala

14.11.2009 u 22:00

Bionic
Reading

Subotnji 'Ples sa zvijezdama' otvorio je škrinjicu desetki, koju su sjajnim tangom načeli Franka i Ištvan, a dobrim dijelom ispraznili Iva i Damir najboljim jiveom večeri za koji su dobili maksimalnih 40 bodova. Od plesnog podija oprostili su se Vanessa i Robert

Treći 'Ples sa zvijezdama' otvorili su pobjednica prve sezone Zrinka Cvitešić i Marko Tolja s isječkom iz mjuzikla Za dobra stara vremena. Nakon raspjevanog uvoda, u tangu i jiveu izmijenilo se sedam parova, te su se kvalitetom izdvojila tri para. Najbolji ove večeri bili su Iva i Damir, standardno odlični Franka i Ištvan te Gordan i Ana. Krenimo od početka.

U prvom plesu Nicolas je stao zavoditi Anu, kružeći oko nje, da bi je potom zgrabio u zagrljaj i proveo kroz tango, pomalo mlitav u koracima i nedovoljno strastan. Bez obzira na kritike, Ana je i ovaj tjedan napravila lagani pokret nabolje. Istina, nedovoljno čvrst i odlučan, baš poput tanga.

Uslijedio je glumačko-plesni par. Marija u vrućim kratkim traper hlačicama pustila je Vedrana da otvori ples pravom gimnastičkom zvijezdom i pretoči je u samostalan ples. I nije to uopće loše izgledalo.

Na početku je djelovao pomalo usporeno, na trenutke nepovezano i uz pokoji prazan hod, ali s vremenom se razigrao i zaplesao vrlo dinamičan jive. Posebice, uzmemo li u obzir činjenicu da je Mariju prošli tjedan uhvatila viroza, koju je ona kolegijalno odlučila podijeliti s Vedranom te se nisu uspjeli dovoljno pripremiti.

Frano se u trećoj epizodi napokon dokopao nešto sporijeg plesa, u kojemu je odlučio Marijani i gledateljicama pokazati maksimum svog zrelog šarma. Odbacivši osmijeh, putem je, greškom, odbacio i pokoji korak, ali i izgubio dio šarma temeljenog na nasmiješenoj plesnoj razigranosti. S druge strane, dobio je pohvale žirija za dosad najbolje plesne pokrete i vrlo uvjerljiv ozbiljan izraz lica.

Poker desetki za Ivu i Damira

U drugom jiveu večeri Vanessa je u kratkoj lepršavoj haljinici pokazala lijepe noge, ali i ne puno više od toga. Uz pokoje prosklizavanje i krivi pokret, nedostajalo joj je plesne protočnosti.

I dok na plesnom pokretu nije pokazala previše, u 'svom obračunu s njima' (žirijem) bila je znatno raspoloženija, čak triput okrivivši uganutu nogu za plesne pogreške. Ne znamo je li krivo uganuće ili nešto drugo, ali upravo su Vanessa i Robert, nakon dobrih plesova u prve dvije epizode, u trećoj ispali. Rekli bismo ne i nezasluženo.

Pale su i prve desetke u ovosezonskom 'Plesu sa zvijezdama'. Očekivano, zaradili su ih Franka i Ištvan. Prije plesa Franka je tango opisala plesom za neki 'pijani klub'.

Usprkos vezi s čašicom, nimalo pijano ni strastveno, već začudo nježno stupila je s Ištvanom na plesni podij. Ipak, ta milozvučnost brzo se pretočila u naglašeno dramatičan ples prepun napetosti, odlučnosti i naboja i oštrih pogleda koji su jasno prenosili plesnu emociju.

Kožulj na tragu Ala Pacina

Nakon prvih pale su i druge desetke. I to odmah čisti poker za Ivu i Damira i njihov odličan jive. Damir je složio vrlo zabavnu koreografiju, a Iva ju je, uz izvrsnog plesnog partnera, jednako tako dobro otplesala.

Započeli su pantomimom i u tom razigranom ritmu otplesali šaljivi jive pun dinamike i brzih plesnih pokreta te u potpunosti zasluženo pobrali lovorike.

Izabravši glazbu iz 'Mirisa žene', Gordan i Ana postavili su visoku letvicu pred svoj tango. Iako nije bio poput Ala Pacina u spomenutom filmu, visoki Gordan bio je besprijekorno ravan, tek pomalo ukočen, dok se Ana predivno vrtjela oko njega. Sve u svemu, pokazao je kako se u ovim ozbiljnim zavođenjima odlično snalazi, a to je prepoznao i žiri davši im pokoju devetku uz solidnu pratnju.

Mikrofonski par bio je polovičan. Duško je i dalje vrlo šarmantan, duhovit i spontan, dok je Barbara svoju duhovitost na trenutke temeljila na pomalo otrcanim aktualnostima poput ne pretjerano duhovitih šala na račun predsjedničkih izbora.