APEL JAVNOSTI:

Mičite 'Trenutak istine'

07.11.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Televizijska emisija 'Trenutak istine' koja ide u udarnom terminu i u kojoj natjecatelji iznose svoje naskrivenije intimnosti, prešla je granice dobroga ukusa, smatraju mnoge javne osobe i intelektualci

Svi se slažu da je sadržaj te emisije sramotan, a termin prikazivanja posve neprimjeren, piše Večernji list.

Emisija Trenutak istine ide u udarnom terminu oko 21 sat, a kako kaže Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća za elektroničke medije, sramota je da djeca s roditeljima, bakama i djedovima mogu saznati sve o najskrivenijim tajnama te seksualnim perverzijama natjecatelja ovoga TV showa.

'To je neprihvatljivo. Zna se koji se sadržaji (vulgarnost, seks, psovke...) ne smiju emitirati u vrijeme kada ih mogu gledati i djeca - napominje da su o tome već dani prilično precizni napuci svim televizijama. Zakon je u tome vrlo čvrsto reguliran i u ponedjeljak ću na sjednici Vijeća zatražiti da nam se dostavi snimka emisije u četvrtak 5. studenog u kojoj izvijesni Milan prepričava svoje najprljavije maštarije. Kad je pogledamo i analiziramo donijet ćemo odluku. No uvjeravam vas da ćemo biti vrlo rigorozni! Pa i po cijenu da privremeno oduzmemo koncesiju. Bit ćemo puno, puno stroži jer u rukama imamo alat koji je prilično moćan. Ali i podsjećam da pri tome moramo poštovati proceduru', kaže Ljevak

Zanimljivo je da, kada se usporedi ukupna gledanost svih emisija koje su se u isto vrijeme (oko 21 sat) prikazivale na sva četiri nacionalna TV kanala, doznaje se da je privlačnost HTV-ova 'Milijunaša' bila tek za pola posto veća od 'Trenutka istine'. Znači, ta emisija ipak ima svoje gledatelje!

Licencna emisija 'Trenutak istine' već je bila na udaru zbog svoga sadržaja i termina u kojemu se emitira.

Možda je gledanost toga showa i marketinški prihod na zavidnoj razini, ali higijena duha, makar i na komercijalnoj televiziji, trebala bi biti nečija briga, piše Večernji list.