KRIVI SUMNJIVI SURADNICI

Huljić duguje milijune zbog propalih poslova u Srbiji

03.11.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Dug Tončija Huljića, tvrdi Nacional, vezan je uz sapunicu 'Zaustavi vrijeme' koju je snimao u Srbiji, a čija je distribucija sabotirana zbog osoba iz kriminalnog miljea uključenih u projekt

Majetić i Huljić u društvu Siniše Svilana
Tonči Huljić, čuveni hrvatski glazbenik i producent,odlučio je prije nekoliko godina proširiti svoje poslovno carstvo na Srbiju te je preko beogradske podružnice tvrtke Ava produkcija, dok je još surađivao s Romanom Majetićem, snimio stotinjak epizoda sapunice Zaustavi vrijeme, koju je trebao prodati Radioteleviziji Srbije. Do prodaje nije došlo, a glavni su razlog, kako navodi Nacional, vrlo diskutabilni ljudi koji su se pojavili u i oko projekta.

U realizaciji projekta Huljić se najviše oslonio na Sašu Aleksa, menadžera grupe Magazin do 1990. godine. On je i glavni razlog silnih medijskih napada na seriju, koji su je pokopali prije no što je ugledala svjetlo TV ekrana. Naime, Aleks je duboko upleten u kriminalni milje te je za vrijeme Đinđića bio kurir između tadašnje srbijanske vlade i dijela kriminalnog miljea. Jedno vrijeme je bio čovjek od velikog povjerenja Ljubiše Buhe zvanog Čume, vođe nekadašnjeg surčinskog klana i najpoznatijeg srbijanskog zaštićenog svjedoka. Upravo zbog te veze, mediji su kalkulirali da je upravo Buha prikriveni producent serije.

Osim Buhe, Huljićev projekt je povezan i uz Sretena Jocića, kriminalca koji je trenutno u beogradskom pritvoru zbog sumnje da je organizirao i financirao ubojstvo Ive Pukanića. Huljić je, naime, za potrebe snimanja serije htio unajmiti prostor beogradskog kina Odeon, ali kad je saznao da je Jocić vlasnik, odustao je.

Jovica Stanišić s novcem od zemljišta financira svoju obranu u Haagu

Umjesto kina odlučio je kupiti atraktivno građevinsko zemljište u okolici Beograda, koje je nakon snimanja mislio prodati uz višestruki profit. Zemljište je kupio, kako saznaje Nacional, po vrlo niskoj cijeni zbog žurbe njegovog navodnog vlasnika Jovice Stanišića, bivšeg šefa srbijanske tajne službe, kojemu novac treba kako bi financirao obranu na Haškom sudu, gdje je zbog sumnji u ratne zločine.

Huljić još nije uspio prodati zemljište, a dug mu se uz kamate popeo na četiri milijuna eura. I dok je u razgovoru za tportal u pravilu razgovorljivi Huljić tek rekao: 'Nemam komentara. Vi ste novinar, zaključite sami', čini se da ipak postoji nada u pozitivan svršetak srbijanske avanture. Navodno su ponovo započeli pregovori s generalnim direktorom RTS-a Aleksandrom Tijanićem da sapunica 'Zaustavi vrijeme' ipak zaigra na srbijanskoj nacionalnoj televiziji, što bi riješilo dio Huljićevih dugova.