TARIK OSTAJE, ALI GA NEMA?

Propalo sinoćnje snimanje 'Milijunaša'

30.09.2009 u 17:31

Bionic
Reading

Od silnih imena koja su se spominjala kao potencijalne zamjene za Tarika Filipovića, na voditeljskoj stolici kviza 'Tko želi biti milijunaš' na sinoćnjem se snimanju baš nitko nije pojavio – ni Tarik, ni Kurbaša, ni Ferlin, ni Barbara

Golema bura koja se na Prisavlju podigla oko nesmotrene izjave Tarika Filipovića u 'Milijunašu', počela je čini se utjecati na sve instance uključene u nastajanje kviza. Premda će Tarik navodno ostati na mjestu voditelja kviza, sinoćnje snimanje 'Milijunaša' je propalo, kako saznajemo iz neslužbenih izvora s HRT-a.

Naime, ekipa je spremna čekala u studiju, međutim nijedan se potencijalni voditelj nije pojavio. Kao što Ravnateljstvo nije obavijestilo medije o odluci u 'slučaju Tarik', očito nije obavijestilo ni vlastite novinare i tehničare.

Tako se nitko od potencijalnih imena, ni Robert Kurbaša, ni Robert Ferlin, ni Barbara Kolar, ali ni sam Tarik nije pojavio na sinoćnjem snimanju. Time se potvrdila i spekulacija da je Kurbaša ipak odustao od prvotne namjere nakon snimanja dvije probne emisije.

Predstavnik HRT-a za odnose s javnošću János Römer telefonski nam je potvrdio da je Povjerenstvo u srijedu završilo s radom i obavilo sva potrebna ispitivanja. Zato je na HRT-u hitno sazvano Programsko vijeće koje će se sastati u petak u 9.30 sati i donijeti konačne odluke. Do tada na Prisavlju ne žele izlaziti sa službenim informacijama niti komentirati eventualni Tarikov ostanak.

Prema pisanju stranice Večernji.hr, popularni bi glumac trebao ostati na mjestu voditelja sve do isteka ugovora s HRT-om, sljedeća tri mjeseca. Gledatelji previranja ne bi trebali ni osjetiti budući da je Tarik i prije incidenta koji je uznemirio šefove snimio dvije epizode koje će biti emitirane u četvrtak i nedjelju.

Jutarnji.hr neslužbeno doznaje da se Tarik Filipović na inicijativu direktora Programa HTV-a Domagoja Burića mora obavezati da će mjesečno od svoje plaće (koja iznosi oko 60.000 kuna) morati izdvajati 45.000 Onkološkom odjelu bolnice u Klaićevoj. Tako bi Tarik do kraja godine bio na plaći od 15.000 kuna. Svoju odluku glumac mora donijeti do četvrtka poslijepodne, a u suprotnom će mu ugovor biti odmah prekinut, piše Jutarnji.hr.

Podsjetimo, Domagoj Burić i njegova supruga Jasna bliski su prijatelji i kumovi s ravnateljicom Doma za djecu u Zagrebu koji se uz Kliniku za dječje bolesti našla na udaru u Tarikovoj izjavi: 'Ja se stvarno pitam zašto Nazorova i Klaićeva nisu čitave u zlatu koliko su dobile humanitarne pomoći. Stvarno ne znam gdje je završio sav taj novac.'