'TVOJE LICE ZVUČI POZNATO'

Je li ovo njezina najbolja transformacija?

17.12.2014 u 11:23

  • +45

Tvoje lice zvuči poznato

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Bionic
Reading

Ove nedjelje gledatelji imaju priliku uživati u novim transformacijama osmero natjecatelja koji će se preobraziti u najveće glazbene zvijezde domaće i inozemne scene. Andrea Andrassy će tako ovoga puta utjeloviti kralja popa - Michaela Jacksona

Na pozornicu showa 'Tvoje lice zvuči poznato' ovaj put će stati Bon Jovi, Tereza Kesovija, Esma Redžepova, Cindy Lauper, Billy Idol, Michael Jackson, Jelena Rozga i Andrea Bocelli

Kako bi se zvijezde - Mario, Minea, Baby Dooks, Vanda, Giuliano, Ronald, Jasna i Andrea - transformirale u druge slavne osobe, dosad je bilo potrebno više od 500 sati dramskih, scenskih i vokalnih vježbi te više od 40 sati makeovera

Trud se itekako isplatio jer show 'Tvoje lice zvuči poznato' ima milijun vjernih gledatelja i više od 120 tisuća obožavatelja na društvenim mrežama, ne kriju svoje zadovoljstvo na Novoj TV.
 
Prema podacima AGB Nielsena, uz prvih sedam epizoda showa bilo je u prosjeku gotovo milijun gledatelja, odnosno 49,81 posto gledatelja koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima. Peta emisija po redu oborila je rekord pa ju je tako pratilo u prosjeku više od milijun i dvjesto tisuća ljudi s udjelom gledanosti od 59,57 posto.
 

Do sada je u showu bila 61 transformacija, od kojih je 56 djelo kandidata, a ostale žirija - u prvoj emisiji Sandra Bagarić utjelovila je Marilyn Monroe, Goran Navojec Elvisa Presleyja, a Tomo in der Mühlen bio je Slash. Transformacijama nije mogao odoljeti ni najpoznatiji voditeljski par Igor Mešin i Rene Bitorajac te su tako u drugoj emisiji na pozornici zapjevali i zaplesali kao legendarna R&B pop i dance grupa – Milli Vanilli

Kako bi kandidati uspješno izvršili svoj zadatak i vokalno se približili boji glasa ikona u koje se transformiraju, za to se brinu vokalne trenerice Ivana Husar i Marija Tomčić, a Sandra Bagarić kao dramska trenerica pomaže natjecateljima da bi što bolje 'skinuli' geste, mimiku i ušli u lik izvođača.

Najdulja transformacija bila je ona Vande Winter u Stevieja Wondera, a trajala je punih šest sati jer su se spojili najzahtjevniji elementi – proćelava glava s pletenicama, protetika i tamna boja kože - dok je najmanje zahtjevna bila Ronaldova transformacija u Robbieja Williamsa, poručuju s Nove TV.

Lakša ili ne, pretvorba muških kandidata u ženske pjevačke dive iziskivala je pothvate u koje se oni sami vjerojatno nikad ne bi upustili. Govoreći konkretno o devet transformacija muških kandidata u ženski spol, riječ je o devet nastupa za koje su kandidati morali obući štikle i depilirati tijelo! S druge strane, žene su postale muškarci u showu trinaest puta.

Za sve dosadašnje transformacije korišteno je gotovo stotinjak perika te nešto manje umjetnih trepavica i dvadesetak setova ekstenzija. Primjerice, za Giulianovu transformaciju u Amy Winehouse korištene su čak četiri različite perike! Da bi uz šminku i ostale elemente vjerno predočili nastup glazbene zvijezde u koju se transformiraju, tim profesionalaca kostimografa kreira identične kostime, a da bi se osmislio i izradio samo jedan kostim, potrebno je dva do četiri dana.