ZAJEDNO PRED KAMERAMA

Ovako se Luka Nižetić hvali majkom Tamarom

29.10.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Otkako je svestrani Luka Nižetić dobio kulinarsku emisiju na Novoj TV pod nazivom 'Pun p'jat', zabave ne nedostaje, a najbolji dokaz za to je i što je u kuhinju pozvao svoju majku Tamaru

Riječima 'Nima Splita do Splita, ni spize do Tamarine spize' Luka Nižetić uvodi u drugu emisiju pod imenom 'Na materinoj spizi', javlja Nova TV.

Luka nikad ne zaboravlja istaknuti i naglasiti koliko velik utjecaj na njegovo kuhanje ima njegova majka Tamara, prvenstveno osoba vedrog duha, ali i temperamentna, a može se pohvaliti i respektabilnim znanjem u kulinarstvu pa zanimljivih momenata neće nedostajati.

Na stolu Lukine mame često se nađu tradicionalna splitska jela, a sama ističe da inspiraciju za pripravljanje pronalazi u kuharici legendarne Dike Marjanović Radice. U tom tonu splitskog gastronomskog izričaja bit će i rubrika 'Prazan fridž' s panadom, jelom koje spada u tzv. kategoriju siromašnih jela koja su nekad pripremali splitski težaci.


U odabiru slatkoga Luka je iskoristio svoje bračke korijene te se bacio na pripremanje karameliziranog sira, nekada glavnog deserta na pričestima i krštenjima stanovnika otoka Brača. Kroz priloge pojavit će se neka prepoznatljiva lica splitske gastronomije i ugostiteljstva koja će ispričati nekoliko zanimljivosti o neizostavnim autohtonim jelima grada pod Marjanom, a obići će se i neke lokacije koje je znao posjećivati i legendarni Miljenko Smoje.