SOFIA VERGARA

Kako je bujna Latina postala najplaćenija TV glumica?

18.10.2014 u 07:47

Bionic
Reading

Sofia Vergara, 42-godišnja glumica kolumbijskog podrijetla, oduševljava TV gledatelje u ulozi temperamentne Glorije Delgado-Pritchett u hit seriji 'Moderna obitelj'

Ova atraktivna Latina rođena je u Barranquilli u Kolumbiji u velikoj obitelji, a još kao tinejdžericu zamijetili su je lovci na talente te su vrlo brzo uslijedile ponude za posao modela i angažmani na TV-u. Sa samo 17 godina snimila je reklamu za Pepsi za južnoameričko tržište.

Lijepa glumica uskoro se preselila u Bogotu, a manje je poznato to da je nakon što se udala s 18 godina (brak je potrajao dvije godine) neko vrijeme studirala jer je željela postati stomatologinja. Ipak, zbog poslovnih angažmana nije ga završila (samo ju je nekoliko semestara dijelilo od diplome), a 1998. njezinu je obitelj zadesila velika tragedija - brat joj je ubijen prilikom pokušaja otmice.

Sofia se zatim preselila u Miami kako bi nastavila svoj uspon prema vrhu, a sa sobom je povela sina, majku i sestru Sandru, danas također američku TV glumicu.

Prije nego što ju je serija 'Moderna obitelj' lansirala u zvjezdane visine Sofia je ostvarila gostujuće uloge u seriji 'Entourage' te u filmovima 'Chasing Papi', 'Subsequently', 'Four Brothers', 'Meet the Browns' i 'Madea Goes to Jail'.

Manje je poznato to da je ona zapravo prirodna plavuša pa je na početku svoje karijere imala problema s angažmanima jer nije izgledala kao tipična Latina.

'Naravno da nisu sve Južnoamerikanke tamnokose, ali tko sam ja da postavljam pravila u Hollywoodu! Čim smo moj tim i ja odlučili potamniti mi kosu za nekoliko nijansi, odmah su počele pljuštati ponude', prisjeća se Sofia svojih početaka.

Upravo zahvaljujući ulozi Glorije, duhovite i eksplozivne supruge Jaya Pritchettapostala je najbolje plaćena TV glumica, a uslijedile su i brojne nominacije za Zlatni globus, Emmy, Screen Actors Guild Awards… Hit serija 'Moderna obitelj' postigla je ogroman uspjeh te je ušla u povijest kao najnagrađivanija humoristična serija američke televizije.

Ove godine Sofia je dospjela na 32. mjesto Forbesove ljestvice najmoćnijih žena, a treću godinu zaredom je na prvom mjestu najbolje plaćenih TV glumica. Njezini se prihodi procjenjuju na oko 37 milijuna dolara. Za svaku epizodu dobiva 325.000 dolara, ali većina njezinih prihoda potječe od reklama: za dijetnu Pepsi, šminku CoverGirl, šampon Head&Shoulders, telekomunikacijskog operatera AT & T itd.

Jednu od najmoćnijih latinoameričkih zvijezda Hollywooda ove godine mogli smo vidjeti i u filmu 'Glavni kuhar', u kojem glumi sa Scarlett Johansson i Jonom Favreauom, a pronašla je i novu ljubav - prezgodnog glumca Joea Manganiella iz serije 'True Blood'. Za ovu Kolumbijku samo je nebo granica.