TAMARA NAPUSTILA 'MAESTRO'

Barbara Kolar još jednom dokazala da je prava štreberica

11.10.2014 u 22:15

Bionic
Reading

Nakon što su studenti dirigenti u prvoj emisiji svojim dirigiranjem nasmijali žiri, članove Simfonijskog orkestra HRT-a i gledatelje, zabavi je došao kraj. U drugoj emisiji HRT-ova showa 'Maestro' isti je napustila Tamara Živković Ivanović dirigirajući 'Kolo' iz 'Licitarskog srca' Krešimira Baranovića, dok je prvu desetku osvojila Barbara Kolar, javlja HRT

'Nisam bila baš najbolja učenica jer je poštovanje, uz veliku količinu treme, prema Simfonijskom orkestru HRT-a, prema vrhunskim glazbenicima i želja da štreberski prenesem sve naučeno, presudilo nastupu u kojem nisam uspjela izboriti prolazak u idući krug natjecanja. Kao najveću vrijednost ističem poznanstvo s ostalim kandidatima. Svi su predivne, tople, obrazovane, a tako različite osobe. Uvjerena sam da ću ostati zapamćena po jednom: PRVA koja je ispala', rekla je iskreno Tamara Živković.

Prvu desetku osvojila je Barbara Kolar dirigirajući 'Labuđe jezero' I osvojivši sve simpatije žirija. Time je potvrdila i ono što nam je nedavno priznala u razgovoru za tportal, a to je da je prava štreberica. 'Ja sam štreber i trudim se. Kada su me nedavno pitali koja je moja prednost u emisiji, rekla sam im da je jedina prednost to što mi dobro stoji crno, jer o dirigiranju ne znam ništa', rekla nam je tada Barbara.

'Prava labudica za pultom', pohvalili su je, a posebno Mirjam Pustički-Kunjko, preporučivši joj da razmisli o studiju dirigiranja. 'Lijepo je čuti pohvale, ali se ne može spavati na lovorikama. Moram još puno toga naučiti i puno etapa proći', dodala je Barbara.


Tjedni provedeni na relaciji Zagreb - Rijeka kako bi što više vježbao sa svojim dirigentom Alanom Bjelinskim, isplatili su se Damiru Urbanu koji je večeras pokazao da postoji posebna glazbena veza između njega i Verdija. Urban je dirigirao uvertiru 'Moći sudbine' i pritom iskreno oduševio sve prisutne. Posebno ga je pohvalio maestro Fačini: 'Vaša izvedba uvertire je bolje ispala nego kad sam je ja prvi put dirigirao.'

Nicolas Quesnoit dirigirao je 'Romea i Juliju' Sergeja Prokofieva trudeći se ne zaplesati nimalo, dok je mentor Draženu Siriščeviću, Josip Ivan Skender, kazao da pati od tempitisa (upale tempa).

Epitet 'neodoljiva' zalužila je Areta Čurković svojim nastupom u kojem je dirigirala ulomak 'Peera Gynta' Edwarda Griega. Posebno je oduševila maestra Kranjčevića: 'Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti', rekao je simpatični maestro. 'Bit ću i dalje svoja, ne pokušavam šarmirati nikoga; ako sam pritom nekom neodoljiva, meni je jako drago zbog toga', kazala je Areta.

Tamara Živković Ivanović