NA INTERNETU

Danas počinju prijave za 'The Voice'

19.09.2014 u 19:46

Bionic
Reading

'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' multimedijski je projekt koji Hrvatska radiotelevizija započinje danas – otvaranjem aplikacije za prijavu kandidata

The Voice – Najljepši glas Hrvatske' jedinstveno je natjecanje u kojemu stas, držanje i ljepota nisu presudni. Pri odabiru kandidata ocjenjuje se samo GLAS.


Posebnost je ovoga natjecanja i u tomu to svi natjecatelji - bili oni amateri, školovani pjevači ili izvođači s malo ili puno profesionalnog iskustva, ni u jednom trenutku ne moraju biti nešto što ne žele. Kandidati, naime, sami odabiru svoj glazbeni žanr kojim će se predstavljati javnosti. Ukratko: ako ne volite format talent showa, onda ćete obožavati 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske'. Ako obožavate format talent showa, nakon 'The Voicea' nećete se sjećati kako su se ostali zvali.

Natjecanje se sastoji od postupka prijava i predizbora, audicije, dvoboja i natjecanja uživo. Nakon predizbora koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabrani kandidati glasovne će sposobnosti predstaviti na audiciji pred četiri mentora. Predstavit će zaista samo svoj glas jer mentori na audiciji ne mogu vidjeti kandidate. Sjede u posebnim stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku 'Moj glas', mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku stolac im se automatski zaokrene i prvi put suoče se s kandidatom. Četiri mentora izabrat će tako najbolje glasove u svoje ekipe i poučavat će ih zajedno s glazbenim stručnjacima – savjetnicima mentora.

Nakon što mentori izaberu svoje ekipe, počinje dvoboj. Mentori će se posvetiti pripremi i usavršavanju natjecatelja, usmjeravajući ih kako najbolje iskoristiti glasovne sposobnosti i dijeleći s njima tajne vlastitog iskustva i znanja. Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja – uživo.

Natjecanja uživo završni su dio u kojem se natjecatelji natječu jedni protiv drugih u nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima do finala odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.

'The Voice - Najljepši glas Hrvatske' natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu 'The Voice of...', u vlasništvu Talpa Internationala B. V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.

Za to prestižno natjecanje mogu se prijaviti svi državljani Republike Hrvatske s navršenih 18 godina i prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Prijavljivanje kandidata moguće je samo preko web-aplikacije, a sve upute vezane uz način prijave kao i upitnik za prijavu kandidati mogu pronaći na službenoj web-stranici