STANI PA GLEDAJ

Nema sumnje - on je najseksipilniji hrvatski kuhar

02.09.2014 u 07:26

Bionic
Reading

David Skoko san je mnogih Hrvatica! Jer osim što je markantan i seksi, savršeno kuha pa stoga ne čudi što je upravo on chef najboljeg restorana u Hrvatskoj za 2014, konobe Batelina pored Pule, a od jeseni će biti i gastro savjetnik u RTL-ovoj emisiji 'Jezikova juha'

David Skoko bit će prava poslastica za sve ljubitelje dobre hrane jer će u RTL-ovoj 'Jezikovoj juhi' biti glavni kritičar svojih kolega. Zajedno s Ivanom Zidarom, pomagat će posrnulim vlasnicima restorana diljem Hrvatske i probuditi ih iz uspavanosti i manjka kreativnosti u pripremi hrane, ali i ostalih stvari koje restoran čine uspješnim – od osoblja do promocije.

RTL je nakon dvije godine pauze ponovno oživio show 'Jezikova juha', no umjesto Francuza Stephana Macchija, u četvrtoj sezoni glavni gastro savjetnik bit će Skoko, sve samo ne tipičan kuhar jer svojim gostima, koji svoj stol moraju rezervirati i nekoliko dana unaprijed, poslužuje maštovita jela i od manje poznatih vrsta ribe te morskih plodova koji su kvalitetom jednako dobri kao i tuna, losos, dagnje ili kamenice, i to prema davno zaboravljenim receptima.


Davidova ljubav prema hrani traje cijelog života. Svoje prvo jelo, tjesteninu carbonaru, pripremio je već sa sedam godina, ali na malo drugačiji način, a moto njegove kuhinje je - koristiti samo lokalne namirnice.

Batelinom je bio oduševljen i Anthony Bourdain, renomirani chef koji je, u sklopu snimanja Emmyjem nagrađene putopisno-kulinarske emisije 'No Reservations', prošle godine gostovao kod obitelji Skoko i njihovoj konobi posvetio čak 11 minuta u emisiji diveći se njihovim delicijama.