NAKON OSAM SEZONA

Ukida se 'Ples sa zvijezdama'?

29.08.2014 u 12:09

Bionic
Reading

Nakon osam vrlo gledanih sezona, na HTV-u se razmišlja o ukidanju 'Plesa sa zvijezdama'

Iako s HTV-a još ne žele potvrditi, ali ni demantirati vijest da se nakon osam sezona ukida vrlo uspješan TV show 'Ples sa zvijezdama', u kuloarima se može čuti da će ga zamijeniti novi show 'Maestro', o kojem je tportal pisao još prije nekoliko mjeseci.

HTV-ovci će gledateljima ponuditi još jedan glazbeni projekt 'Voice', pa tek kada se vide rezultati istih, navodno će odlučiti hoće li biti devete sezone 'Plesa sa zvijezdama'. Za sada je sve pod velikim upitnikom.

U Maestru će osam slavnih natjecatelja, ljubitelja klasične glazbe, dirigirati simfonijskim orkestrom HRT-a, uz mentora koji će im pomoći da savladaju orkestralnu i opernu glazbu.


'Ideja je popularizirati klasičnu glazbu. Ukupno će biti šest emisija čija snimanja počinju 15. rujna. To će se raditi u suradnji sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, a obrađivat će se glazbena djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johannesa Brahmsa, Johanna Straussa, Petra Iljiča Čajkovskog...' rekli su nam nedavno s HRT-ova odjela za komunikacije.

Ovoga puta gledatelji neće moći glasati za svoje favorite, već će kandidate isključivo ocjenjivati stručni tročlani žiri. Ako će sve biti kao prema licenci, gledat ćemo osam osoba iz javnog života, amatera sa strašću za klasičnom glazbom koji će se natjecati u dirigiranju. Svaki od njih ima svog mentora koji je profesionalni vodič i pomaže da natjecatelj ovlada disciplinama orkestralne i operne glazbe.