IGRA PRIJESTOLJA

Cersei će ipak prošetati gola Dubrovnikom

27.08.2014 u 18:52

Bionic
Reading

Nakon što je Dubrovačka biskupija zabranila snimanje scene serije 'Igra prijestolja' u kojoj je glumica Lena Headey trebala prošetati gola od katedrale do Sponze, prema pisanju 24sata, produkcijska kuća Embassy Film je ipak pronašla novu lokaciju za tu scenu

Glumica Lena Headey, koja tumači ulogu Cersei Lannister u seriji 'Igre prijestolja', trebala je snimiti scenu u kojoj potpuno gola izlazi iz crkve i hoda do Sponze.

No problemi su nastali kada je Dubrovačka biskupija odbila dati dopuštenje za snimanje sporne scene. 'Dubrovačka biskupija nije dopustila snimanje scene kako gola ženska osoba izlazi iz dubrovačke katedrale, a što je u skladu s normama kršćanskog morala i osnovne pristojnosti. Kao što se, vjerojatno, ne bi dopustilo snimanje takve scene ni u katedralama u Londonu ili Washingtonu, odnosno kraljičinim rezidencijama ili Bijeloj kući', naveli su u Dubrovačkoj biskupiji.

No, prema pisanju 24sata, u produkcijskoj kući Embassy Film kažu kako su pronašli novu lokaciju, koju još ne žele otkriti.
Na Lokrumu se već postavljaju kulise koje će koristiti za snimanje novih scena, no jedan detalj ipak će morati biti izmijenjen. A gdje će točno zla kraljica Cersei Lannister prošetati gola, još nije poznato.