SPORNA SCENA

Zvijezda 'Igre prijestolja' o problemima u Dubrovniku

26.08.2014 u 09:48

Bionic
Reading

Kako je dobro poznato fanovima GOT-a, započelo je snimanje nove, pete sezone na setu u Dubrovniku. No produkcija je naišla na prve probleme

Britanska glumica Lena Headey, koja tumači ulogu Cersei Lannister, trebala je snimiti scenu u kojoj potpuno gola izlazi iz crkve i korača ulicama. No kad su čuli za to, čelnici dubrovačke crkve Sveti Nikola navodno su zabranili snimanje te serije nazvavši je bogohuljenjem, piše TMZ.com.

Ta scena je jedna od ključnih u epizodi, a simbolizira Cersein hod 'srama i iskupljenja'.

Izvori bliski ekipi serije tvrde da će se producenti morati okrenuti alternativnom rješenju te, u krajnjem slučaju, napraviti repliku dubrovačke crkve, što bi moglo znatno usporiti snimanje.

Na dodjeli nagrada Emmy glumac Peter Dinklage, koji u 'igri prijestolja' glumi Tyriona Lannistera, na crvenom je tepihu Billyja Busha prokomentirao upravo probleme na setu u Dubrovniku.

'Tek smo započeli sa snimanjem pete sezone. U Dubrovniku su se pojavili neki problemi s lokacijom snimanja, ali našli smo drugo rješenje. Uvijek se to nekako riješi. Zapravo, ako smo izazvali takvu pozornost, to znači da radimo dobar posao', rekao je Peter.

Dodao je i da mu se rad na seriji sve više sviđa.

'Još više sam zagrijan za ulogu nego na početku. Scenarij je sve bolji. Doista uživam u svom poslu i zbilja sam jako zadovoljan', rekao je Peter Dinklage. 

Inače, HBO je potvrdio da će se snimati i šesta sezona ove hit serije prema knjigama Georgea R. R. Martina. Ranije ove godine australski portal Business Insider izdvojio je upravo Dubrovnik kao jednu od najljepših lokacija snimanja ovog popularnog serijala. Na listi destinacija snimanja GOT-a Dubrovnik je istaknut i kao odredište koje se producentima nametnulo zbog svojih povijesnih građevina, utvrda i renesansnih vrtova.