NEKAD SU NAS NASMIJAVALI, ALI...

Tjera li i vas repriza reprize Policijske akademije u plač?

20.08.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Nisam rezala luk, nisam pričepila prst, ali kad ljeti upalim televizor, plače mi se – iz sve snage

Nedavno sam shvatila da mi uopće ne trebaju kremice da mi ispeglaju prve bore smijalice. Trebam samo upaliti televizor i zastati na nekom domaćem programu. Niti jedan od njih mi sigurno neće proizvesti nove. Bacim oko na program i ostanem zabezeknuta.

U sekundi se vraćam djetinjstvo. Odjednom mi se strašno jede kruh namazan s masti te posut slatkom mljevenom paprikom, kao i sladoledna loptica. I želim se igrati skrivača.

Uz ljetni TV sadržaj na televiziji čovjek bi pomislio da smo na vrhuncu - devedesetih!

Nedjeljom, kada se psihički pripremaš za novi radni tjedan, kad shvatiš te još sati dijele od poslovnih izazova, želiš se opustiti uz male ekrane, a kad ono, k vrapcu!


Dočekaju te Mahoney, Hightower, Tackleberry i ostatak ekipe iz 'Policijske akademije'. Nemojte me krivo shvatiti, dragi su oni meni, ali toliko puta sam gledala tu 'Policijsku akademiju' da je znam napamet. Recitiram scene kao što recitiram Dragutina Tadijanovića i Dobrišu Cesarića.

Uzmeš daljinski, taj čudesni izum koji bi nam trebao dati slobodu izbora ali - nema ništa ni na drugim programima. Misliš si tako 'ajde, i njima je nedjelja', ali tako je i u ponedjeljak, utorak, srijedu, četvrtak, petak i subotu.

HRT 2 reprizira 'Genijalce', prikazivane 2005, i 'Večernju školu', a ona je bila 'in' 2007.

RTL televizija pušta 'Dr. Housea' i cijelo vrijeme dok se prikazuje drži naljepnicu 'Novo'. Kao da ga gledamo prvi put.

Nakon deset godina opet se iznova vrte 'Villa Maria' i 'Zabranjena ljubav'. Kao da poručuju: 'Evo, ako slučajno niste gledali koji dan.'

TV program vam omogućava i da, htjeli vi to ili ne, utvrdite gradivo iz serija 'Zauvijek susjedi', 'Krv nije voda', 'K.T. 2'...

Gledaš u sve ponuđeno i osjećaš se kao da si zapeo u vremenu. Kad me već ta čarobna kutija vraća u djetinjstvo, baš sam se poželjela vidjeti Olivera Mlakara u 'Kolu sreće', Sinišu Cmrka kako trči pozornicom dok se natječu dvije škole, 'Alfa' ili 'Santa Barbaru'...

Dođe mi da vičem kao Zed iz 'Policijske akademije', ali nemam komu, osim onome tko sjedi do mene na kauču.