NOVI DOMAĆI SITCOM

Naša ljepotica u središtu skandala i preljuba

18.08.2014 u 21:14

Bionic
Reading

Ove jeseni na male ekrane dolazi nova humoristična serija 'Glas naroda', koju za HRT snima producentska kuća Maxima film, a glumci su odradili prvo snimanje, priopćio je HRT.

Ovaj sitcom je spoj komedije mentaliteta i političke satire s mnogo humora. Autor je Ognjen Sviličić, redatelj Dražen Žarković, a priču će na male ekrane donijeti ekipa predvođena Draškom Zidarom, Franom Maškovićem, Damirom Poljičakom, Marijanom Mikulić, Rokom Sikavicom i Mirelom Brekalo.

U središtu priče je Mate Gugić (Draško Zidar), novopečeni načelnik općine u dalmatinskom zaleđu. Mate je častohlepan, bez političkog iskustva, a uz to i bez visokog obrazovanja. Prioriteti su mu jasno posloženi – osigurati si dobar položaj, ušićariti što više s računa općine te tu i tamo srediti poslao nekom rođaku, navodi se u propćenju s Prisavlja.

Pokvareniji od načelnika Mate je tajnik općine Mario Pokuda, kojeg igra Frano Mašković: 'Lik kojeg ja glumim je osoba koji uspijeva preživjeti sve političke sustave i promjene vlasti. Uklapa se i lijevo i desno, a kako je upoznat s prljavim rubljem svojih nadređenih, snalazi se u svim situacijama. Ukratko, od njega se može očekivati svašta.'

No račune im pokušava pomrsiti - službenik Čurić. Damir Poljičak glumi tog 'mladca i aparatčika' s fakultetom te jednog od onih štrebera koji vjeruju u pravnu državu, uljuđeno društvo i rad za dobrobit zajednice. Damir objašnjava kako njegov lik pokušava spriječiti spletke i malverzacije te sve loše što se događa oko njega.

Tu je i Matina supruga Tereza, lijepa besposličarka koja je jedva dočekala postati prva dama općine. U preljubničkoj je vezi, sudjeluje u brojnim malverzacijama, a ponekad ih i sama inicira. Lijepu Terezu glumi Marijana Mikulić koja se raduje početku snimanja: 'Veseli me nastup u jednoj ovakvoj humorističnoj seriji. U 'Stipi u gostima' nisam imala veliku ulogu, a kada sam vidjela scenarij koji me je dobro nasmijao, nisam se nimalo dvoumila i jedva sam dočekala početak snimanja'.

Lik koji će sigurno zadobiti simpatije gledatelja je baba Cvita, Matina majka i Terezina svekrva koju igra Mirela Brekalo. 'Ja ću glumiti jednu, da kažem babu, u Dalmatinskoj zagori, no istovremeno ona će biti jedini glas razuma i zapravo pravi glas naroda u cijeloj priči', pojasnila je Mirela. Početak emitiranja planira se već ove jeseni na HRT-u.