POSLJEDNJA PJESMA

Pogledajte veliki oproštaj legendarnih Pythona!

23.07.2014 u 12:04

Bionic
Reading

Posljednja izvedba 20. srpnja prenosila se uživo u kinima širom svijeta, a kultni komičari oprostili su se pjesmom od vjernih obožavatelja

Britanske ikone humora Monty Python u nedjelju su završile svoj povratnički show otpjevavši hit 'Always Look on the Bright Side od Life'. Kako je predstava bila emitirana diljem svijeta, omiljeni komedijaši su pozvali sve gledatelje da im se pridruže u pjesmi.

'Gledaju nas diljem svijeta! Idemo uživo u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Africi, na Bliskom istoku, u Aziji i Australiji. Molimo sve da nam se pridruže u ovoj pjesmi te se oproste od nas', zamolio je Eric Idle svirajući gitaru.


John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Eric Idle i Terry Jones, redom sedamdesetogodišnjaci, izvršili su obećanje te su svojim showom usrećili brojne obožavatelje.

Komičari su se uskladili u stylingu, a puna dvorana odmah se odazvala pozivu na pjesmu.

Omiljeni komičari su pokazali da je njihov duh još uvijek britak i svjež, a u nedjelju su završili svoju oproštajnu misiju. Održali su deset predstava u londonskoj O2 Areni s preko 20 tisuća mjesta za sjedenje.

Predstavu nazvanu 'Jedan otpao, ostala još petorica', u čast šestom članu družine, Grahamu Chapmanu, koji je umro 1989. od raka grla, publika je pozdravila ovacijama.

Televizijska serija 'Leteći cirkus Montyja Pythona' prikazivala se na BBC-ju od 1969. do 1974. i prodana je u cijelom svijetu. Njihovi filmovi 'Monty Python, Sveti gral' (1975) i 'Brianov život' (1979) također su stekli kultni status.